Brodosplit i Kleven Verft grade najveću luksuznu jahtu na svijetu

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/brodosplit.jpg

Brodosplit i norveško brodogradilište Kleven Verft, koje je nedavno preuzela DIV grupa, ugovorili su izgradnju najveće luksuzne jahte na svijetu M/Y Njord. Oba brodogradilišta posluju u okrilju DIV Brodogradnje. Gradnju jahte financirat će 118 kupaca apartmana jer će jahta imati toliko apartmana.

Brodosplit i norveško brodogradilište Kleven Verft, koje je nedavno preuzela DIV grupa, ugovorili su izgradnju najveće luksuzne jahte na svijetu M/Y Njord. Oba brodogradilišta posluju u okrilju DIV Brodogradnje.

Ova privatna rezidencijalna jahta bit će duga 281,8 metara i široka 33,5 metara, imat će 12 paluba i 118 luksuznih apartmana, sklopivu marinu od 500 četvornih metara, dva helikoptera te profesionalni laboratorij za oceanografska i atmosferska istraživanja. Luksuzni stanovi na jahti raspoloživi su u 20 različitih konfiguracija. Mogu imati od dvije do šest spavaćih soba na površini od 116, pa sve do 800 četvornih metara. Svaki stan imat će pogled na more i izlaz na otvorenu palubu. Putnici će imati na raspolaganju dva vanjska bazena, zatvoreni bazen, wellness sadržaje, noćni klub, jazz-salon i salon s teleskopom.

Vijest o ovom poslu iznio je Tomislav Debeljak nakon nedavnih porinuća Novogradnje 487, ugovorene za američku tvrtku Quark Expeditions, koja posluje u sastavu Travelopia grupacije i u svome portfelju ima niz svjetskih kompanija specijaliziranih za avanturistička putovanja. Radi se o putničkom brodu namijenjenom za polarne ekspedicije, koji će nositi ime Ultramarine. Dugačak je 128 metara i širok 21,5 metar.

"Gradnju jahte financirat će kupci apartmana. Dakle, financirat će je 118 kupaca jer će jahta imati toliko apartmana", izjavio je Tomislav Debeljak. Jahta će imati 311 članova posade, a svaki od njih imat će vlastitu kabinu.

Kleven Verft prošle je godine u Hurtigruten isporučio prva dva kruzera na hibridni pogon u svijetu - MS Roald Amundsen i MS Fridtjof Nansen.

(Privredni vjesnik)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz