Bjelovarčani šatorima pokorili Hrvatsku i regiju

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_299732519_cr.jpg

Obiteljska tvrtka Kudumija trade bavi se specifičnim biznisom u kojem su lideri u regiji – proizvode, prodaju i iznajmljuju šatore. Više od 30 posto svojih prihoda ostvaruju izvozom.


Iza obiteljske tvrtke Kudumija trade iz Bjelovara je rekordna godina. Lani su imali više od 30 milijuna kuna prihoda, što je rast od gotovo 50 posto u odnosu na 2014., dok je dobit bila veća od dva milijuna kuna.

Firma se bavi specifičnim biznisom u kojem su lideri u regiji – proizvode, prodaju i iznajmljuju šatore. Tvrtka je prisutna u gotovo svim zemljama regije, gdje posluje preko lokalnih kooperanata. Najjači su na tržištu BiH i Srbije. Više od 30 posto svojih prihoda ostvaruju izvozom. U ovom trenutku raspolažu s više od 60.000 četvornih metara šatora po čemu su prvi u JI Europi.

Većina prihoda im dolazi od iznajmljivanja, a gotovo da nema svečanosti i manifestacija u Hrvatskoj gdje se nisu koristili njihovi šatori. Kao najveću prednost pred konkurencijom Dario Kudumija ističe kvalitetu opreme i stručnost svojih radnika. Očekuje kako će i ove godine nastaviti s rastom poslovanja i broja zaposlenih.

(Tportal)
 

Pisane vijesti