B2B susret u sklopu Godišnjeg foruma Strategije EU za jadransku i jonsku regiju

Slika /slike 1/Kultura/dubrovnik.jpg

U sklopu prvog Godišnjeg foruma Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR), u Dubrovniku će se 12. i 13. svibnja 2016. održati i Business to business (B2B) događanje koje ima za cilj pružiti malim i srednjim tvrtkama, sveučilištima, komorama i drugim sudionicima priliku za identificiranje novih poslovnih prilika te pronalaženje projektnih partnera

U sklopu prvog Godišnjeg foruma Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR), u Dubrovniku će se 12. i 13. svibnja 2016. održati i Business to business (B2B) događanje koje ima za cilj pružiti malim i srednjim tvrtkama, sveučilištima, komorama i drugim sudionicima priliku za identificiranje novih poslovnih prilika te pronalaženje projektnih partnera.

Organizira ga Enterprise Europe Network (EEN), najveća svjetska mreža za podršku poduzetništvu koja okuplja preko 600 tvrtki iz preko 60 zemalja, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Europskom komisijom.

Naglasak B2B događanja bit će na stupu I. "Plavi rast“  i stupu IV. "Održivi turizam" EUSAIR-a, odnosno na temama kao što su: pomorska politika, obalna područja i luke, pomorski okoliš i zaštićena područja, pomorske i brodograđevne tehnologije i oprema, pomorske usluge, prijevoz putnika i robe (brodarstvo), pomorska sigurnost i sigurnost luka, razvoj vještina i obrazovanje, akvakultura, održivi turizam, diversifikacija turističke ponude i slično.

U skladu s navedenim, potencijalni sudionici događanja mogli bi biti turistički operateri, poljoprivrednici, proizvodne tvrtke različitih profila, organizatori sportova za razonodu, vlasnici brodova, marine, sveučilišta i druge istraživačke organizacije, komore, strukovne udruge, klasteri  te druge institucije i dionici iz jadranske i jonske regije.

Više informacija o Forumu dostupno je na web stranici http://ec.europa.eu/regional_policy/en/conferences/adriatic-ionian/2016., a o B2B događanju na web stranici http://b2beusair.talkb2b.net.  Na potonjoj stranici se i svi zainteresirani mogu prijaviti za sudjelovanje na B2B događanju.


Pisane vijesti