Avalon ide u SAD razbuditi svjetsko hosting tržište

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_280790978_cr.jpg

Najveća hrvatska hosting kompanija Avalon, koja već nekoliko godina razvija vlastitu cloud hosting platformu, krenula je u širenje na američko tržište.

Najveća hrvatska hosting kompanija Avalon krenula je u širenje na američko tržište. Iako je sjedište tvrtke ostalo u Đurđevcu nedaleko Koprivnice, novi ured Avalona nalazi se u središtu Manhattana, u New Yorku. Tvrtka ima i svoju američku operaciju pod imenom Avalon Hosting LLC. Damir Mujić, osnivač i direktor Avalona kaže da ne strahuje od konkurencije u SAD-u nego je spreman za tržišnu utakmicu s najvećima.
 
Navodi da Avalon već nekoliko godina razvija vlastitu cloud hosting platformu. Pojašnjava da su među prvim hosting providerima u svijetu koji su prebacili shared web hosting korisnike na cloud. U naredna dva mjeseca Avalon planira cijeli svoj sustav nadograditi na novi superbrzi SSD storage, što će značajno ubrzati i povećati kapacitete. Isto tako, razmatraju razne opcije kako bi povećali zaštitu od DDoS napada na svoju mrežu i korisnike, s obzirom da broj takvih napada sve više raste.
 
Naglašava da im je cilj da običnom korisniku takva usluga bude jednostavna za koristiti, dostupna na svim njegovim uređajima bez obzira gdje se nalazio, te da ga spasi nepotrebnog gubljenja vremena i živaca.
 
Stoga je krajem prošle godine Avalon cjelokupno svoje poslovanje u BiH izdvojio u zasebnu tvrtku i prodao je lokalnom igraču Global Internetu. Sredstva od prodaje usmjerio je u razvoj i širenje. Navodi da se više nije želio natjecati cijenama već najboljom ponudom. "Hrvatska nije tržište na kojem mogu ostvariti globalni rast i uspjeh, ali je izuzetna lokacija s odličnim talentima i vrijednim ljudima za razvoj usluga, tehničku podršku i druge operativne poslove pa sam si postavio pitanje zašto ne kombinirati najbolje od oboje i više zapošljavati u Hrvatskoj, a više izvoziti u SAD", kaže Mujić.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz