Altpro želi još više poslova u Južnoj Americi

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_176490206.jpg

Južna Amerika možda nije tradicionalno izvozno tržište većini naših poduzetnika, no jest tvrtki Altpro koja je već prisutna u Brazilu, Venezueli i Čileu.

Južna Amerika možda nije tradicionalno izvozno tržište većini naših poduzetnika, no jest tvrtki Altpro koja je već prisutna u Brazilu, Venezueli i Čileu.
 
Taj proizvođač sigurnosnih sustava za željeznice tamo je prisutan već 10 godina, a nove kupce upravo ovih dana traži na željezničkom sajmu NT Expo u Sao Paolu. Altprou će to biti prvi nastup na tom sajmu na kojem će se s cjelokupnim asortimanom predstaviti između stotinu izlagača.
 
Vrijednost tržišta za naše proizvode na koje mi ciljamo samo u Brazilu je oko tri stotine milijuna eura, kaže direktor Altproa Zvonimir Viduka. Ističe da su nakon izlaganja na berlinskom Innotrans sajmu prije mjesec dana, u čemu hvale pomoć HGK, u četiri dana odradili sastanke s kupcima iz 53 zemlje.
 
Oni su rezultirali s nekoliko konkretnih poslova, ali i otvorili pregovore s nekoliko zemalja iz Srednje i Južne Amerike. Budući da su ulaganja u domaću željezničku infrastrukturu praktično zamrla (osim onih financiranih iz EU projekata u kojima ne sudjeluju), Altprou će izvoz donijeti više od 80 posto prihoda, a neto dobit bi trebala ostati na razini prošlogodišnjih 3,3 milijuna kuna.
 
Usporedno s tržišnim iskorakom, Viduka najavljuje tri milijuna eura vrijedno ulaganje u novi inovacijsko-proizvodni pogon za vozila 'Odra 2' gdje planiraju zaposliti 80-ak ljudi i značajno povećati proizvodne kapacitete.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz