AD Plastik širit će se u Rusiji preko vlastitih tvrtki

Slika /slike 1/HINA/P-FAH-H2101530.jpg

AD Plastik ima dvije tvornice u Rusiji i to u Vintaiju i Kalugi, gdje je stopostotni vlasnik, pa na ruskom tržištu planira dugoročan razvoj i širenje, ali strateški želi biti u društvima u kojima je većinski vlasnik.

AD Plastik ima još dvije tvornice u Rusiji i to u Vintaiju i Kalugi, gdje je stopostotni vlasnik, pa na ruskom tržištu planira dugoročan razvoj i širenje, ali strateški želi biti u društvima u kojima je većinski vlasnik, poručuju iz solinske tvrtke pojašnjavajući dodatnu svoju rusku poziciju u poslovanju nakon što su iznenadili objavom da su francuskom Faurecia Automotive Holdingu prodali 40 posto solinskog udjela u tvrtki Faurecia ADP Holding, a koja je stopostotni vlasnik tvrtke OOO Faurecia ADP u Lugi. 
 
Izlazak iz FADP-a apsolutno ne znači izlazak iz ruskog tržišta, već štoviše riječ je o planiranoj transakciji koja je uključena u poslovne planove AD Plastik Grupe za 2017., tvrdi predsjednik Uprave AD Plastika Marinko Došen.
 
"U Rusiji želimo očuvati i osnažiti postojeće pozicije. Kontinuirano smo prisutni i trenutno se natječemo za nekoliko novih projekata. Dakle, nastavljamo planirani rast i razvoj na tom tržištu", zaključuje Došen.
 
Planirani izlazak iz ovog joint venture ulaganja realiziran je potpisivanjem ugovora prošlog petka, kad je Faurecia od AD Plastika kupila 278.136 dionica, odnosno navedenih 40% tvrtke Fauricia ADP Holding kao stopostotnog vlasnika ruske tvrtke OOO Faurecia ADP u Lugi. Nije poznata vrijednost transakcije kojom su Francuzi tako postali jedini vlasnik navedene ruske tvrtke u sklopu koje je tvornica FADP u Lugi u Ruskoj Federaciji.
 
Suradnja AD Plastika i Faurecije, kako se navodi u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj  burzi, bez ikakvih promjena nastavlja se u joint venture kompaniji Euro Auto Plastic Systems u Rumunjskoj.
 
Inače, solinska je kompanija s Fauricijom 2009. osnovala njihovu drugu joint venture kompaniju - to je ZAO FADP Luga, u kojem je solinska kompanija imala manjinski udjel, dok je tri godine prije toga ovo partnerstvo započelo s kompanijom Euro APS iz Rumunjske.
 
Poslovni prihodi AD Plastik Grupe rastu u prosjeku između 10 i 15% te brže od rashoda, uz smanjenje razine zaduženosti

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz