Zagrebački "Q" u top 10 svjetskih web developera

Slika /slike 1/Gospodarstvo/Q tvrtka.jpg

Zagrebačka IT tvrtka Q svrstana je među deset najboljih "web development" tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha, vodeće svjetske istraživačke agencije za rangiranje IT kompanija. Q je osnovana 2013. godine, a osim u Zagrebu i Beogradu urede ima i u Londonu, New Yorku, Belfastu i Zürichu.

Zagrebačka IT tvrtka Q svrstana je među deset najboljih "web development" tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha, vodeće svjetske istraživačke agencije za rangiranje IT kompanija, izvijestili su u četvrtak iz Q-a.

Takvu poziciju Q je dobio nakon što je zadnje dvije godine bio u top 20 svjetskih tvrtki, a ulazak u top 10 bio je strateški cilj, kaže predsjednik uprave Q-a Filip Ljubić.

Za agenciju Clutch, prema čijoj su ocjeni ušli u top 10, iz Q-a napominju da je nezavisna B2B platforma za rangiranje IT tvrtki i svake godine radi popis najboljih prema zadovoljstvu klijenata tako što ih zovu i detaljno intervjuiraju.

Pruža i uvid u recenzije koje prikupljaju njihovi analitičari, a analizu provode na temelju četiri kriterija - kvalitete i broja Clutch recenzija, odabira klijenata (s kojima tvrtke rade, kakve usluge nude i iskustvo u pružanju tih usluga), reputacije brenda i vidljivosti na ciljanim tržištima.

Tako dobiveni rezultati pružaju sveobuhvatan uvid u globalne projekte i poslovne procese, a Q se tako našao u elitnom društvu 10 najbolje rangiranih tvrtki u svijetu.

Iz te tvrtke još dodaju i da nastavljaju širiti poslovanje te su nedavno otvorili i development centar u Beogradu.

Q je osnovana 2013. godine, a osim u Zagrebu i Beogradu urede ima i u Londonu, New Yorku, Belfastu i Zürichu. Bavi se razvojem i dizajnom softvera, a zapošljava više od 200 ljudi, većinom mladih stručnjaka.

(Hina)


 



Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz