Zagreb od rujna povezan izravnim letovima sa Seoulom

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_129132983_cr.jpg

Zagreb će od rujna biti povezan sa Seoulom izravnim letovima najvećeg zrakoplovnog prijevoznika iz Južne Koreje Korean Air-om, izvijestili su u srijedu iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ), dodajući da je to treća cjelogodišnja linija iz Zagreba prema Aziji, uz letove Emiratesa za Dubai te Qatar Airwaysa za Dohu.

Zagreb će od rujna biti povezan sa Seoulom izravnim letovima najvećeg zrakoplovnog prijevoznika iz Južne Koreje Korean Air-om, izvijestili su u srijedu iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ), koncesionara zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman.

Korean Air će izravnim letovima povezivati Zagreb i Seoul tri put tjedno do kraja ljetnog reda letenja, dok će od zimskog reda letenja linija u povratku ići preko Zuericha (Seoul-Zagreb-Zuerich-Seoul).

U rujnu i listopadu Korean Air će na toj liniji letjeti zrakoplovom Airbus A330-200, dok će od zimskog reda letenja letjeti zrakoplovom Boeing 787-9 – Dreamliner.

Iz MZLZ-a ističu da je to treća cjelogodišnja linija iz Zagreba prema Aziji, uz letove Emiratesa za Dubai te Qatar Airwaysa za Dohu.

"Linija Seoul-Zagreb dolazi u vrijeme turističkog buma Zagreba te znatnog povećanja broja turista iz Južne Koreje. Njih je gotovo pola milijuna posjetilo Hrvatsku prošle godine", kažu iz MZLZ-a, s naglaskom da i od te linije očekuju daljnje povećanje prometa zagrebačke zračne luke.

Podsjećaju da rast broja putnika bilježe stalno od otvaranja novog terminala te da su ove godine 13 dana ranije nego lani dočekali i ovogodišnjeg milijuntog putnika, kao i da je ukupno do danas bilo 11 posto više putnika nego lani.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike