Zagreb i njegov Advent najbolja božićna destinacija u Europi!!

Slika /slike 1/HINA/P-H20161126000545.jpg

Zagreb je sa svojim Adventom i ove godine najbolja božićna destinacija u Europi. Iza Zagreba su na drugom i trećem mjestu Strasbourg te Colmar. Četvrti je Aachen, a peti Beč, dok su na zadnjim mjestima Manchester, Helsinki i Lille.

Zagreb je sa svojim Adventom i ove godine najbolja božićna destinacija u Europi, odlučili su online glasači na europskom portalu European Best Destinations (EBD), izvijestili su iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

"Na EBD portalu ukupno je za božićne europske destinacije glasovalo 188 tisuća ljudi iz 124 zemlje svijeta, a Zagreb je dobio najviše ili više od 33 tisuće glasova", iznose iz Turističke zajednice grada Zagreba, pozivajući ponovno na posjet Adventu u Zagrebu, koji je obranio titulu najboljeg. Zagreb je, naime, i za 2016. godinu bio proglašen najboljom božićnom destinacijom u Europi (prema glasovanju iz prosinca 2015. kada je dobio oko 30 tisuća glasova).

Na samom portalu EBD ističe se da je u glasovanju od 2. do 12. prosinca za najbolje božićne destinacije u Europi 79 posto glasova došlo iz Europe, a 21 posto izvan nje, kao i da su zabilježili glasove iz gotovo svih dijelova svijeta pa čak tri s Jamajke za Dresden, Zagreb i Beč, a jedna glas Zagreb je dobio i s Antartike.

Na listi 20 najboljih božićnih destinacija ili The Best Christmas Market in Europe iza Zagreba su na drugom i trećem mjestu Strasbourg (s nešto malo više od 19,2 tisuća glasova) te Colmar (13,3 tisuće glasova). Četvrti je Aachen, a peti Beč, dok su na zadnjim mjestima Manchester, Helsinki i Lille.

(Hina)
 
 

Vijesti iz medija | Statistički podaci | Hrvatski izvoz