Zagorje sve privlačnije turistima

Slika /slike 1/Turizam/shutterstock_109439612 (1).jpg

Krapinsko-zagorska županija među vodećim je kontinentalnim županijama po broju turističkih dolazaka i noćenja, čime se nastavlja višegodišnji trend porasta tih pokazatelja. Najveći broj noćenja ostvaruju gosti iz Slovenije, zatim Njemačke te Poljske. Slijede gosti iz BiH, Italije, Izraela, Austrije i Češke a u novije vrijeme i Danske.

Krapinsko-zagorska županija među vodećim je kontinentalnim županijama po broju turističkih dolazaka i noćenja, čime se nastavlja višegodišnji trend porasta tih pokazatelja, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare u Krapinskim Toplicama.

Broj turističkih dolazaka u Krapinsko-zagorsku županiju lani je u odnosu na 2017. godinu porastao za 12,3, a broj noćenja za 7,4 posto. Riječ je o 159.191 dolasku i 348.694 noćenja.

"Uspjeli smo zadržati kontinuitet popunjenosti hotela 365 dana u godini. Potvrda je to da je Krapinsko-zagorska županija ozbiljna turistička destinacija i vjerujem da ćemo zadržati petogodišnji kontinuitet rasta, rekao je Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

On smatra da su postignuti rezultati sinergija brendiranja Hrvatskog Zagorja i vrhunske turističke usluge.

Dodaje da je prijeđena "magična" brojka od 3.000 komercijalnih ležajeva - na području županije sada su 3.023 ležaja što je porast u odnosu na prethodnu godinu za 364.

Te smještajne kapacitete podjednako popunjavaju domaći i strani gosti: domaćih je bilo 51,5  a stranih 48,5 posto. Direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanje Škrinjar kaže da najveći broj noćenja ostvaruju gosti iz Slovenije, zatim Njemačke te Poljske. Slijede gosti iz Bosne i Hercegovine, Italije, Izraela, Austrije i Češke a u novije vrijeme i Danske.

Od planova za ovu godinu najavila je daljnji razvoj konjičkog i biciklističkog turizma te redizajn turističkih kartica koje služe kao ulaznice za pojedine sadržaje i ostvarivanje popusta.

Kazala je kako ove godine, unatoč smanjenu sredstava Hrvatske turističke zajednice kroz udruženo oglašavanje, proračun za turizam na području županije iznosi gotovo tri milijuna kuna.

(Hina)
 

Pisane vijesti