Za dizajn rasvjete pulskoj Skiri dosada najveća nagrada u SAD-u

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_157152221_cr.jpg

Dizajn rasvjete fasada poslovnih zgrada blizanaca GTC Matrix u Zagrebu, realiziran prema projektu tvrtke Skira iz Pule, osvojio je dosad najveću nagradu Illumination Award of Distinction za izuzetno postignuće na području dizajna svjetla. Ove godine prijavljeno je 685 projekata iz cijelog svijeta.

Dizajn rasvjete fasada poslovnih zgrada blizanaca GTC Matrix u Zagrebu, realiziran prema projektu tvrtke Skira iz Pule, osvojio je dosad najveću nagradu Illumination Award of Distinction za izuzetno postignuće na području dizajna svjetla, priopćeno je u srijedu iz pulske tvrtke.

Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija i četiri razine priznanja, od kojih je Award of Distinction najviše, a projekt tvrtke Skira, odnosno dizajnera Deana Skire i Gorana Heraka, osvojio je prvo mjesto u kategoriji vanjske rasvjete.

Svečano proglašenje pobjednika održano je u sklopu 48. godišnje konferencije Međunarodnog udruženja IES (Illuminating Engineering Society), ovaj put virtualno zbog koronavirusa.

Ove godine prijavljeno je 685 projekata iz cijelog svijeta, dok ih je 288 promovirano za doprinos u globalnom razvoju dizajna rasvjete. Svega 11 projekata ušlo je u finale do najviše razine priznanja, poput Jewel Changi Airport u Singapuru, Riverfront Park Pavillion u Spokane, Washington, te impozantne Norwich katedrale", navodi se u priopćenju tvrtke Skira.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja