Vyoocam planira prodor na globalno tržište

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_200692268_cr.jpg

Tvrtke iz SAD-a prve su pokazale interes za uređajem jer im nudi mogućnost da značajno smanje troškove poslovanja. Krajnji je cilj izgraditi brend te potom ostvariti uspješnu prodaju na globalnom tržištu, najprije na prostorima EU, a nakon toga i šire.

Vyoocam je hardver startup koji radi na nosivoj kameri za prijenos videa putem interneta iz prvog lica koja se na jednostavan način može zakačiti na bilo koje naočale koje korisnici već imaju.
 
Kako kaže Irena Živković, članica tima, ideja im je napraviti kameru koja će funkcionirati kao treća opcija kamere u svim onim aplikacijama koje već koriste prednju ili stražnju kameru ugrađenu u mobilne uređaje.
 
Tim se sastoji od šest članova, a osnivači su Vedran Vukman, Mirza Muftić i Vedran Papeš. S radom su počeli u lipnju prošle godine kada su od Hamag-Bicro dobili početnu investiciju za izradu inovativnog projekta koji će biti konkurentan na međunarodnom tržištu. Iste godine su s prvim prototipovima osvojili IdeaKnockout natjecanje, a u siječnju ove godine dobili su priliku predstaviti se svijetu na CESu u Las Vegasu.
 
Nakon završetka akceleratora u Americi odlučili su se vratiti u Hrvatsku i ovdje otvoriti ured za razvoj Vyoocam kamere. Nakon što su vidjeli da postoji velik interes za proizvodom, krenuli su u razvoj finalnog proizvoda spremnog za masovnu proizvodnju i prodaju.
 
U posljednjih godinu dana tim je narastao s troje na šestero, a uspjeli smo potpisati ugovore s 12 velikih kompanija od kojih je najveća CISCO čime nam je otvoren pristup njihovim WebEx i Spark servisima koje koristi veliki broj korisnika, rekla je Irena Živković.
 
Kako kaže, tvrtke iz SAD-a prve su pokazale interes za uređajem jer im nudi mogućnost da značajno smanje troškove poslovanja korištenjem videa uživo iz prvog lica.
 
Ipak, krajnji im je cilj izgraditi brend te potom ostvariti uspješnu prodaju na globalnom tržištu, najprije na prostorima EU, a nakon toga i šire.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz