Vukovarski Code među šest je najbrže rastućih tvrtki na Deloitteovoj listi

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_173113388_cr.jpg

Tvrtka Code Consulting ove se godine našla na prestižnoj Deloitteovoj ljestvici među 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki. Rade najvećim dijelom za vanjsko tržište, ponajprije za klijente iz Sjeverne Amerike.

Tvrtka Code Consulting osnovana je u Vukovaru prije šest godina i bavi se razvojem softvera te mobilnih, web i ostalnih aplikacija. Njezin osnivač i vlasnik Saša Salamon ističe kako pokrivaju cijeli razvojni ciklus - od planiranja aplikacija, samog razvoja i testiranja do održavanja infrastrukture.

Ove su se godine našli na prestižnoj Deloitteovoj ljestvici među 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, što je veliki uspjeh za tvrtku.

Kada je o nagradama riječ, ove su nas godine prepoznale i druge institucije pa smo nominirani za Zlatnu kunu na razini države u kategoriji malih tvrtki, a dobili smo Zlatnu kunu i od Vukovarsko-srijemske županije i sva nam priznanja mnogo znače, rekao je Salamon te dodao kako se njihov tim sastoji od 40-ak ljudi.

Uglavnom je riječ o developerima. Najveći dio posla Code Consulting radi za klijente, no imaju i svojih projekata, a najpoznatiji je Brushies, pametna igračka za četkicu za zube koja omogućava djeci da se igraju dok četkaju zube.

Brushies je u fazi tehničkog razvoja te rade na marketingu i prodaji po Hrvatskoj, ali i Europi i Americi.

„Ideja je nastala iz iskustva. Imam dvoje djece i vidio sam koliko im je teško prati zube svaki dan dva puta po dvije minute, pa sam nastojao spojiti nešto što djeca vole i moraju raditi. Vole igrati igrice, a moraju četkati zube, pa na ovaj način dok peru zube četkicom kontroliraju igricu koja se vrti na smartfonu ili tabletu. Igračka je kompatibilna sa gotovo svim četkicama koje su na tržištu, tako da roditelji ne moraju kupovati posebne četkice ni novu igračku kad se četkica potroši, nego samo premjeste igračku na novu četkicu“, rekao je Salamon.

(Glas Slavonije)



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Uspješne priče