Vojno izaslanstvo SAD-a posjetilo Brodosplit

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/brodosplit-kobilica.jpg

Vojno izaslanstvo SAD-a posjetilo je Brodograđevnu industriju Split, upoznavši se s aktualnim i budućim projektima na kojima rade u splitskom brodogradilištu te njegovim proizvodnim mogućnostima. Posjetitelji su obišli proizvodne pogone i upoznali se sa skorašnjom isporukom polarnog kruzera koji se gradi za američkog naručitelja tvrtku Quark Expeditions.

Ataše američkog ministarstva obrane u Hrvatskoj pukovnik Matthew Denny posjetio je u petak Brodograđevnu industriju Split, upoznavši se s aktualnim i budućim projektima na kojima rade u splitskom brodogradilištu te njegovim proizvodnim mogućnostima.

U njegovoj pratnji bio je poručnik Bradley Ritzel, šefa američkog Ureda za obrambenu suradnju EUCOM-a u Hrvatskoj, priopćeno je u petak iz Brodosplita.

"Posjet modernom brodogradilištu Brodosplit bio je vrlo impresivan. Kvaliteta gradnje obalno-ophodnih patrolnih brodova, razina izgradnje putničkih brodova i izgradnja metalnih konstrukcija koji uključuju komponente za vjetroelektrane na moru, ističu talent i znanje projektantskih, inženjerskih i brodograđevnih sposobnosti tvrtke," istaknuo je tom prigodom Danny.

Po njegovim riječima, ta kompanija ispunjava i premašuje zahtjeve klijenata na temelju dugogodišnjeg iskustva u gradnji visokokvalitetnih proizvoda. "Zadovoljstvo mi je bilo vidjeti ovu inovativnu 'hrvatsku stručnost' i drago mi je istaknuti njihovu sposobnost," dodao je Denny.

Član Uprave Brodosplita Tomislav Čorak i savjetnik Uprave za korporativnu sigurnost Boško Ramljak predstavili su gostima iz SAD-a aktualne projekte te novougovorene brodograđevne i vanbrodograđevne poslove, kao i poslove vezane za izgradnju obnovljivih izvora energije. Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne i buduće projekte, posjetitelji su se upoznali s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke.

Obišli su proizvodne pogone i upoznali se sa skorašnjom isporukom polarnog kruzera koji se gradi za američkog naručitelja tvrtku Quark Expeditions te nastavkom izgradnje obalno-ophodnih brodova, kojim se Brodosplit nakon isporuke prototipa 'Omiš' vratio u nišu vojne brodogradnje, u kojoj je nekada i bio gradnjom podmornica i velikih desantnih brodova, priopćeno je iz Brodosplita.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz