Više od tri četvrtine proizvodnje plasira se u inozemstvo

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_56184673.jpg

Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, danas je sedma tvrtka u Europi u uzgoju orade i brancina. Glavno izvozno tržište je Italija. Prateći trendove u prehrambenoj industriji, Cromaris započinje s proizvodnjom ribe u novom tzv. skin pakiranju.

Cromaris koji posluje u sastavu Adris grupe, danas je sedma tvrtka u Europi u uzgoju orade i brancina. Više od tri četvrtine proizvodnje plasira se u inozemstvo, a glavno izvozno tržište je Italija.

U razvoj kompanije je od osnutka 2009. do danas uloženo milijardu kuna, rezultat čega je snažan rast svih poslovnih pokazatelja - prodaja je povećana gotovo deset puta.

Pakiranje ima i QR kod koji omogućava virtualnu šetnju uzgajalištem pa se potrošači mogu uvjeriti u kakvim uvjetima se riba uzgaja.

Prateći trendove u prehrambenoj industriji, Cromaris započinje s proizvodnjom ribe u novom tzv. skin pakiranju, priopćili su iz Cromarisa.

Tvrde kako će kvalitetna bijela riba - brancin, orada i hama, potrošačima na tržištu uskoro biti dostupna filetirana i očišćena od kosti u inovativnom pakiranju, pokrivena tek tankim slojem zaštitne folije tako da se može osjetiti i doživjeti već na prodajnom mjestu.

Pakiranje ima i QR kod koji omogućava virtualnu šetnju uzgajalištem pa se potrošači mogu uvjeriti u kakvim uvjetima se riba uzgaja.

(Poslovni dnevnik)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz