Virovitičko–podravsko gospodarstvo u Bihaću

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Na 15. međunarodnom sajmu ekologije EKOBIS 2017, koji je održan od 14. do 16. rujna 2017. godine u Bihaću, predstavilo se i 11 izlagača s područja Virovitičko–podravske županije. Već prvog dana sajma iskazan je izuzetan interes za proizvode s područja Virovitičko-podravske županije.

Na 15. međunarodnom sajmu ekologije EKOBIS 2017, koji je održan od 14. do 16. rujna 2017. godine u Bihaću, predstavilo se i jedanaest izlagača s područja Virovitičko–podravske županije: Agroservis proizvodnja Virovitica (poljomehanizacija), Apis Cabuna (med za ugostiteljstvo), Brana Virovitica (proizvodnja prirodnih voćnih sokova, ULO hladnjača za voće i povrće, izgradnja komunalne infrastrukture, izgradnja sustava navodnjavanja, izgradnja hidrograđevinskih objekata), Dam Lozan (ljekovito bilje, kamilica), Herbas Starogradački Marof (proizvodnja opreme za obradu ljekovitog bilja, proizvodnja opreme za duhansku industriju, proizvodnja industrijske opreme, proizvodnja opreme za prehrambenu industriju), Medena Virovitica (med i ostali pčelinji proizvodi), Meta-plast Pitomača (proizvodnja plastenika i plasteničke opreme), Mustač-Commerce - Tvornica octa Virovitica (prirodni alkoholni ocat, prirodni vinski ocati i prirodni jabučni ocat), Poison City Otrovanec (čajevi i ljekovito bilje), Spider grupa Pitomača (gardenolo proizvodi – organski čajevi i jestiva ulja), i Viro Tvornica šećera (šećer).
 
Svečanosti otvorenja nazočilo je i izaslanstvo Virovitičko-podravske županije koje je predvodio Milan Vanđura, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, a u kojem su bili predstavnici poslovne zajednice s područja Virovitičko-podravske županije i predstavnici sajma Viroexpo, koji su s predstavnicima Sarajevskog sajma inicirali i dogovorili mogućnost suradnje kroz reciprocitet nastupa svojih gospodarstava na sajmovima.
 
Nastup na sajmu realizira se na temelju suradnje sajmova Ekobis iz Bihaća i Viroexpo iz Virovitice i Sporazuma o suradnji između Privredne komore Unsko-sanskog kantona i Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica.
 
Već prvog dana sajma iskazan je izuzetan interes za proizvode s područja Virovitičko-podravske županije. Najveći hrvatski pčelar Slavko Švraka, osim uspješne direktne prodaje, ugovorio je i prodaju nekoliko tona meda i ostalih pčelinjih proizvoda na tržište BiH.
 
(Glas Slavonije)
 

Pisane vijesti