Vinarija Galić uglavnom izvozi po Europi

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_100693765.jpg

Izvoze uglavnom po Europi, a s vinima su prisutni i po cijeloj Hrvatskoj. Glavna izvozna tržišta su Njemačka, Švedska, Poljska, Austrija, Nizozemska i Francuska te susjedna Bosna i Hercegovina. Od ukupne količine vina koju proizvedu 12 posto ide na izvoz, a ciljaju doći do 25 posto.

Josip Galić, vlasnik vinarije Galić, koja je na ovogodišnjem Festivalu Graševine osvojila osam zlata, istaknuo je, govoreći o planovima za razvoj vinskog biznisa, kako je u vinski biznis uplovio 2008. godine i tada je proizveo 30.000 boca, a danas je došao do brojke od 200.000. Startao je sa 7 hektara dok ih danas obrađuje 30 plus kooperanti od kojih nabavlja grožđe.
 
Među nasadima vinograda je i 20.000 klonova graševine jer su vinarija partner na projektu Agronomskog fakulteta, a među ovogodišnjim zlatnim medaljama je i ona za vino od klonova.
 
Galić je naveo kako izvoze uglavnom po Europi, a s vinima su prisutni i po cijeloj Hrvatskoj. Glavna izvozna tržišta su im Njemačka, Švedska, Poljska, Austrija, Nizozemska i Francuska te susjedna Bosna i Hercegovina. Od ukupne količine vina koju proizvedu 12 posto ide na izvoz, a ciljaju doći do 25 posto.
 
Govoreći o novoj vinariji u Kutjevu na oko 3.000 kvadrata prostora, ulaganje je iznosilo 26 milijuna kuna, od toga 10 milijuna je povratno iz programa vinske omotnice. Ulaganje u opremu za vinariju je 15,2 milijuna kuna, a od toga je povrat 7,6 milijuna iz programa vinske omotnice. Sredstva su osigurana iz kredita HBOR-a i OTP banke.
 
(Poslovni dnevnik)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz