Vinarija Feravino izvozi u 15 zemalja

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/P-H20151127000410.jpg

Feravino izvozi u 15 zemalja svijeta, u Njemačku, Francusku, Nizozemsku, Englesku, Irsku, Estoniju, Švicarsku, Poljsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Rumunjsku, SAD, Meksiko i Japan. Iz njihovih podruma u svijet odlazi najviše frankovke, sorte koja je postala svojevrsni zaštitni znak Feravina.

Feravino je 2017. godinu završilo s rastom prihoda od 15 %. Luka Vrga, direktor pro daje i marketinga te vinarije, ističe da trenutno izvoze u 15 zemalja: Njemačku, Francusku, Nizozemsku, Englesku, Irsku, Estoniju, Švicarsku, Poljsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Rumunjsku, SAD, Meksiko i Japan.

U prihodima nam je izvoz sudjelovao s nešto više od 13 %, što je odličan rezultat s obzirom na to da nam je do prije dvije godine udio tog segmenta iznosio samo 3 %, kaže Luka Vrga te dodaje kako iz njihovih podruma u svijet ode najviše frankovke, sorte koja je postala svojevrsni zaštitni znak Feravina.

Vinarija iz Feričanaca planira povećati udjel izvoza na 40 % ukupne prodaje, pa su aktivnosti na stranim tržištima u punom jeku, a posljednja je bila u Amsterdamu, 09. i 10. siječnja 2018. godine na međunarodnom sajmu Wine Professional, namijenjenom stručnjacima i profesionalnoj publici.

(Glas Slavonije)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz