Vina Badela 1862 osvojila nagrade u SAD-u

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_100693765.jpg

Vina Badela i dalje ubiru medalje na svjetskim ocjenjivanjima vina. Na velikom ocjenjivanju 16. Finger Lakes International Wine Competition 2015 , Rochester, SAD (treće u SAD), Ivan Dolac Barrique berbe 2009. osvojio je zlatnu medalju, dok su Korlat Merlot 2012., Korlat Syrah 2011., Dingač 50° 2011. osvojili srebrne medalje.

Vina Badela i dalje osvajaju poznavatelje vrhunske kvalitete i ubiru medalje na svjetskim ocjenjivanjima vina. Na velikom ocjenjivanju 16. Finger Lakes International Wine Competition 2015 , Rochester, SAD (treće u SAD), Ivan Dolac Barrique berbe 2009. osvojio je zlatnu medalju, dok su Korlat Merlot 2012., Korlat Syrah 2011., Dingač 50° 2011. osvojili srebrne medalje.

Na ovom natjecanju bilo je prijavljeno skoro 4000 uzoraka koje je ocjenjivalo 73 sudaca iz 20 zemalja. Posebnost ovog natjecanja je u tome što pored vinskih stručnjaka i sommeliera u žiriju sudjeluju i uvoznici, trgovci na malo i industrijski konzultanti koji svoj sud daju i o potencijalu koja ta vina imaju za američko tržište.

Slaven Sabolić, Area Development Manager u izvozu Badela 1862 kaže: „Ove nagrade potvrda su kvalitete naših vina koja se sada dokazuju i na zahtjevnom američkom tržištu, jer na europskim natjecanjima smo osvojili puno vrhunskih nagrada. Ova priznanja će zasigurno doprinijeti profiliranju badelovih vina u SAD-u i daju nam velike šanse za povećanje izvoza. Kako naši američki uvoznici ističu nagrade s ovako jakih natjecanja veliki su „magnet“ za potrošače.“

Badel 1862 time ne samo da promovira plavac mali kao autohtonu hrvatsku sortu, što je prepoznato a svjetskim ocjenjivanjima Decanteru u Londonu, Vinalies Internationales u Parizu, Mundus vini (i Mundus vini Bio Fach) u Neustadtu i na International Wine Challenge u Londonu, već i osobitost svakog vina te sorte u ovisnosti na terroiru na kojem raste loza.

(Poslovni dnevnik)
 
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz