Velik prostor za unaprjeđenje gospodarske suradnje Hrvatske i Irana

Slika /slike 1/Gospodarstvo/RH-Iranski forum.jpg

Gospodarska suradnja Hrvatske i Irana može se znatno unaprijediti za što postoji velik prostor, istaknuto je na Hrvatsko-iranskom gospodarskom forumu održanom u sklopu posjeta iranskog gospodarskog izaslanstva Hrvatskoj.

Gospodarska suradnja Hrvatske i Irana može se znatno unaprijediti za što postoji velik prostor, istaknuto je u utorak na Hrvatsko-iranskom gospodarskom forumu održanom u hotelu Westin u sklopu posjeta iranskog gospodarskog izaslanstva Hrvatskoj.
 
Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić kazao je da postoji istinska zainteresiranost za značajnije jačanje gospodarskih odnosa Hrvatske i Irana te da je forum dokaz iznimne političke namjere u tom smjeru. Ocijenio je da je potpisivanjem ugovora o gospodarskoj suradnji uspostavljen okvir za širenje i razvoj gospodarskih odnosa.
 
Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović je ustvrdio da osim prostora za suradnju u tradicionalnim sektorima kao što su energetika, brodogradnja, ICT, metalna, kemijska, automobilska, prehrambena i farmaceutska industrija, Hrvatska Iranu može ponuditi izvrstan geostrateški položaj kao ulaz na europsko tržište.

Tijekom Foruma su se održali individualni razgovori između više od 60 predstavnika hrvatskih i iranskih tvrtki.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz