Veleposlanik RH u Srbiji posjetio štand HGK i hrvatskih tvrtki na sajmu tehnike u Beogradu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

51. Međunarodni sajam tehnike i tehnoloških dostignuća u Beogradu sudjeluju hrvatske tvrtke „Adria-electronic“ iz Rijeke, „Domes“ iz Karlovca, „MPD“ iz Daruvara, „Genesis Grupa“ iz Zagreba i „Hladni val“ iz Nove Gradiške, koji na sajmu nastupaju u organizaciji HGK ŽK Pula.

Dana 15. svibnja 2017. godine na Beogradskom sajmu otvoren je 51. Međunarodni sajam tehnike i tehnoloških dostignuća na kojem sudjeluje više od 500 domaćih i stranih, direktnih i indirektnih izlagača iz četrdesetak zemalja.
 
Sajamsku postavku čine izložbe alata, procesne tehnike, robota, softvera i komunikacijskih linija neophodnih u proizvodnim procesima svojstvenim najsuvremenijim industrijama, a posebna pažnja udijeljena je inovacijama.
 
U okviru stručnog programa održat će se i dvije međunarodne konferencije: „Klimatska i energetska diplomacija 21. vijeka“, te godišnja konferencija „ISCP 2017“ s parolom „Radimo zajedno – prema Industriji 4.0“.
 
Svečanom otvaranju nazočio je veleposlanik Republika Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić koji je tom prigodom posjetio zajednički štand hrvatskih tvrtki „Adria-electronic“ iz Rijeke, „Domes“ iz Karlovca, „MPD“ iz Daruvara, „Genesis Grupa“ iz Zagreba i „Hladni val“ iz Nove Gradiške, koji na sajmu nastupaju u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore (HGK ŽK) Pula.
 
Predstavnici tvrtki upoznali su veleposlanika Markotića s proizvodnim programom i planovima poslovanja na srbijanskom tržištu, dok je predstavnik HGK ŽK Pula Denis Hrelja izvijestio o specifičnostima i problematici poslovanja ove grupacije u Hrvatskoj.
 
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz