Uz poticaje Grada Osijeka proizvode u Orahovici, a izvoze na švedsko tržište

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_157152221_cr.jpg

Početno tržište za tvrtku CMC bila je Slavonija, a početkom ove godine ostvarena je poslovna suradnja za izvoz na tržište Švedske, što čini 30 posto njenog ukupnog prihoda.

Da se u Hrvatskoj može uspjeti, bez obzira na to što neki mislili, ima dosta dokaza i pozitivnih primjera. Jedan od takvih je tvrtka CMP sa sjedištem u Osijeku i s pogonom u Orahovici. Riječ je o tvrtki u privatnom suvlasništvu Milana Zubovića i Renata Higla koja je osnovana 2016. godine, a čija je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija i bravarskih radova.

Točnije, proizvodnja čeličnih konstrukcija i stambeno-poslovnih modularnih kontejnera te usluge čelične i inoks bravarije.

S obzirom na tržišne prilike, tvrtka je preuzela pogon, djelatnike, postrojenje i opremu od nekadašnjeg obrta Čelik Remont Orahovica, čime je nastavila njihovu 40 godina dugu tradiciju osnivajući podružnicu u Orahovici.

Renato Higl, jedan od suvlasnika je naglasio kako tvrtka pripada skupini malih tvrtki, s 21 zaposlenim, najvećim dijelom strojobravara, inženjera strojarstva i građevine.

Početno tržište bila im je Slavonija, gdje su ponajviše surađivali s drvnom industrijom, potom OPG-ovima te industrijama u proizvodnji keramike, gipsa, te građevinske tvrtke.

Higl je naglasio kako je tvrtka početkom ove godine ostvarila poslovnu suradnju za izvoz na tržište Švedske, što čini 30 posto ukupnog prihoda. Interesantno je da su tamo radili kompletnu uslugu od početka do kraja, od projektne ideje do montaže na koju su uputili svoje djelatnike.

Posebno izdvaja suradnju s renomiranim tvrtkama lagerima za veliku korporaciju Volvo. I dalje je interes usavršavanje i usvajanje normi, znanja kako bi se prilagodili širem europskom tržištu.

Higl je dodao kako će se aplicirati i na mnoge europske fondove, te su aplicirali, između ostalog, i za poticaje koje poduzetnicima dodjeljuje Grad Osijek te im je odobren iznos od 40.000 kuna koji su bili iskorišteni za nabavu novih

(Glas Slavonije)



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz