Uspjeh crnih badelovih plavaca u Meksiku

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_71718745_cr.jpg

Nakon predstavljanja svojih vina u SAD-u, Badel 1862 je sudjelovao i na takvim predstavljanjima u Meksiku. Prezentirana su crna vina Badela 1862 Ivan Dolac, Dingač, Mediterano, Cuvee Benkovac, koja su izazvala veliko zanimanje u Meksiku, jer im sorta plavac mali nije poznata.

Nakon usvojene uspješne "formule“ predstavljanja svojih vina vinskim stručnjacima, sommelierima, uvoznicima, trgovcima na malo i industrijskim konzultantima u SAD-u, Badel 1862 je sudjelovao i na takvim predstavljanjima u Meksiku, navodi se u priopćenju.
 
Započelo je s predstavljanjem hrvatskih vina na prestižnom, najvećem sajmu u Meksiku Gourmet Show 2016, Hospitality & Gastronomy Fair (30.08.-03.09.) u Mexico Cityju, na kojem su vina Badela 1862 predstavljena zajedno s vinima Feravina i Orahovice.
 
Prije i poslije sajma organizirano je još desetak predstavljanja za odabranu publiku (specijalizirane novinare, sommelijere, vinske trgovce, vlasnike restorana). Na samom sajmu su organizirana dva, odlično posjećena, Masterclassa, a prezentacije su bile u vinskim klubovima, gastroakademiji i restoranima. Prezentacije je držala Pillar Mere, vrlo cijenjena meksička sommelijerka, predsjednica udruge sommeliera.
 
Prezentirana su crna vina Badela 1862 Ivan Dolac, Dingač, Mediterano, Cuvee Benkovac, koja su izazvala veliko zanimanje u Meksiku, jer im sorta plavac mali nije poznata.
 
Distributer u Meksiku je tvrtka Vita de Vie, S.A. de C.V., čija je vlasnica prezentirala cijene ponuđenih vina, kaže da su „..cijene su OK, objektivno su prihvatljive, što dokazuju i prve narudžbe.“, a cijene koju su ponuđene apsolutno su prihvatljive i Badelu 1862.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz