Uljanik Brodogradnja 1856 sklopila ugovor o izgradnji plutajućeg doka

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_108855629_cr.jpg

Tvrtka Uljanik Brodogradnja 1856 sklopila je ovih dana ugovor o izgradnji plutajućeg doka za izraelskog naručitelja. Uljanik Brodogradnja 1856 od značajnijih poslova do sada je imala ugovorenu gradnju ribarice za norveškog naručitelja, kao i izradu sekcija i cijevi za talijansko brodogradilište Fincantieri.

Tvrtka Uljanik Brodogradnja 1856 sklopila je ovih dana ugovor o izgradnji plutajućeg doka za izraelskog naručitelja, što bi kapacitete tog brodogradilišta trebalo držati zaposlenima u idućih godinu dana, potvrdio je u srijedu novinarima direktor Uljanik Brodogradnje 1856 Samir Hadžić.

Ustvrdivši kako se radi o više milijuna eura vrijednom poslu izgradnje šest pontona koji će se moći povezati u plutajući dok, Hadžić je kazao kako radovi kreću odmah, tako da će već idućeg tjedna započeti s pripremama, a onda i rezanje limova.

Time tvrtka Uljanik Brodogradnja 1856 u traženju ugovora za gradnju velikog broda nastavlja s ugovaranjem manjih poslova koji omogućavaju ne samo održavanje, već i povećanje zaposlenosti u škveru.

"To znači da imamo posla za ovu i dio sljedeće godine, što znači da će nam se znatno povećati broj zaposlenika. Trenutno smo na njih 300, a do svibnja ih planiramo zaposliti još najmanje 200, ponajviše proizvodnih radnika poput varioca i cjevara te inženjera u pogonu", izjavio je Hadžić.

Inače, Uljanik Brodogradnja 1856 od značajnijih poslova do sada je imala ugovorenu gradnju ribarice za norveškog naručitelja, kao i izradu sekcija i cijevi za talijansko brodogradilište Fincantieri.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz