U Sarajevu održan tradicionalni Diplomatski božićni Bazar 2017. godine

Slika /slike 1/IMG-20171211-WA0000.jpg

Tradicionalni Diplomatski bazar ove godine okupio je 40 stranih veleposlanstava, međunarodne organizacije i udruženja, a među njima, hrvatske proizvode je predstavilo i Veleposlanstvo RH u Sarajevu.

Tradicionalni božićni Diplomatski bazar, održan je u subotu 9. prosinca 2017. godine u  centru Skenderija u Sarajevu. To je najveći humanitarni događaj godine u BiH,  koji organiziraju članovi diplomatske zajednice akreditirani u BiH i međunarodne organizacije koje djeluju u BiH,  kako bi građanima BiH u najboljem svijetlu predstavili nacionalne proizvode svojih zemalja, te im  omogućili da na jednom mjestu probaju i kupe hranu iz cijeloga svijeta, a sve u cilju prikupljanja sredstava za pomoć djeci s posebnim potrebama u BiH.

Prošle godine Bazar je posjetilo više od 15.000 posjetitelja i prikupljeno je više od 130.000,00 KM, a  organizatori ove godine očekuju puno više od prošlogodišnjeg Bazara.

Ove godine Diplomatski bazar će podržati 5 humanitarnih organizacija: Kruh Sv.Ante BiH, Downsy i Mi - Banja Luka, Dajte nam šansu – Sarajevo, Srce za djecu – Roditeljska kuća – BiH i Obrazovanje gradi BiH -  BiH.

Tradicionalni Diplomatski bazar ove godine okupio je 40 stranih veleposlanstava,  međunarodne organizacije i udruženja, a među njima, hrvatske proizvode je predstavilo i Veleposlanstvo RH u Sarajevu.

Svoje proizvode, ove godine doniralo je 19 hrvatskih tvrtki i to: Konzum, Podravka, Vindija, Zvijezda, Kraš, Ledo, Frank, Mlinar, Ragusa, OPG Ostojić, Frigo Bonsai, Marinada, Poljopromet Metković, Zagrebačka pivovara, Sarajevski kiseljak,  Vinarija Rizman , Kutjevo i Vinarija Šibenik.

Prodajom doniranih proizvoda gore navedenih poduzeća, Veleposlanstvo RH u Sarajevu je prikupilo značajan iznos sredstava namijenjenih u humanitarne svrhe djeci s posebnim potrebama u BiH.

Poslovni portal Akta jedino je predstavio štand VRH u Sarajevu, dok je  TV1  uz Veliku Britaniju, Rusiju, predstavila  i VRH u Sarajevu, a vijesti o hrvatskom štandu, prenijeli su skoro svi bh portali.

(VRH Sarajevo)
 
 

Pisane vijesti | Događanja