U Njemačkoj i Austriji vidi se potencijal daljnjeg širenja

Slika /slike 1/Grafovi/planovi i strategije 1.jpg

Altera d.o.o. je tvrtka iz Ludbrega u 100-postotnom hrvatskom vlasništvu, zapošljava 30 djelatnika u stalnom radnom odnosu, a uključuje i zapošljavanje više od 50 djelatnika u sezoni. Osim na hrvatskom tržištu, tvrtka Altera svoje usluge pruža i na tržištima Europske unije i na taj način čak 35% prometa ostvaruje izvozom.

Hrvatska tvrtka Altera d.o.o. specijalizirana za proizvodnju, najam i prodaju šatora i pagoda te opremanje i organizaciju događanja pod šatorima svečano je predstavila realiziranu investiciju vrijednu 21,5 milijuna kuna u četvrtak, 12. ožujka 2020., Sveti Ivan Zelina.

Realizirana investicija uključuje jedinstvenu lokaciju na ukupnoj površini 7511 m2 koja objedinjava: odgovarajući radni prostor za proizvodnju i preradu platnenih artikala, centralno skladište, radni prostor za sve zaposlenike i upravu poduzeća te ‘Showroom’ koji omogućava kvalitetno predstavljanje proizvoda i usluga, te vizualno odgovara profesionalnom i individualnom pristupu tvrtke. Investicija u vrijednosti 21.650.000,00 kn realizirana je 60% vlastitim sredstvima tvrtke odnosno 12.670.000,00 kn, te 40% odnosno 8.980.000,00 kn kreditom banke.

Od Europskih strukturnih i investicijskih fondova, operativnog programa konkurentnosti i kohezije, a u sklopu projekta ‘Povećanje konkurentnosti poduzeća uvođenjem nove djelatnosti’ dodatno su realizirana i bespovratna sredstva u iznosu 291.012,03 kn za kupnju stroja neophodnog za održavanje i čišćenje šatorskih krila.

Altera d.o.o. je tvrtka iz Ludbrega u 100-postotnom hrvatskom vlasništvu, zapošljava 30 djelatnika u stalnom radnom odnosu, a uključuje i zapošljavanje više od 50  djelatnika u sezoni. Osim na hrvatskom tržištu, tvrtka Altera svoje usluge pruža i na tržištima Europske unije i na taj način čak 35% prometa ostvaruje izvozom. Navedena investicija bila je nužna kako bi tvrtka mogla ostvariti plan rasta, 5% na tržištima EU i 10% u broju velikih klijenata.

‘Prepoznali su nas u Njemačkoj i Austriji i tu vidimo potencijal daljnjeg širenja jer smo u  Hrvatskoj dosegli maksimalni potencijal u smislu ponude i ekskluzivnosti. U proboju na inozemno tržište, posebno njemačko, pomogla nam je suradnja s našim njemačkim partnerom i proizvođačem opreme, a neke poslove pronašli smo i sami, u suradnji s inozemnim agencijama, posebno turskim i švicarskim. Odlična i intenzivna suradnja realizirana je sa susjednim zemljama, Slovenijom, Srbijom, BiH i Crnom Gorom, posebno u segmentu privatnih, ali i poslovnih događanja,’ izjavila je prilikom predstavljanja investicije Ivana Škrlec Makar, članica Uprave i vlasnica tvrtke Altera d.o.o.

(Poslovni dnevnik)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz