U Brodosplitu porinut pramčani dio putničkog kruzera težak 4.400 tona

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/brodosplit-italija.jpg

S navoza br.1 u Brodograđevnoj industriji Split obavljeno je porinuće pramčanog dijela broda putničkog kruzera koji se nastavlja graditi u Anconi jednom od Fincantierijevih brodogradilišta u Italiji.

S navoza br.1 u Brodograđevnoj industriji Split obavljeno je porinuće pramčanog dijela broda putničkog kruzera koji se nastavlja graditi u Anconi jednom od Fincantierijevih brodogradilišta u Italiji.

Riječ se o mega bloku ukupne dužine 110 metara, širine 28 metara, visine 19,25 metara i porinjavane mase 4.400 tona, gdje je veličina i značaj odrađenog posla, izražena financijski poput potpune izgradnje jednog trajekta.

Čast kumstva pripala je Zorki Penović, djelatnici Službe financija, koja je upravo napunila 41 godinu radnog staža u Brodosplitu, te potom presjekla konop šampanjca i simbolično “porinula” novogradnju u more.

Do sada je više od 10.000 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za putničke kruzere isporučeno jednoj od najvećih brodograđevnih grupacija na svijetu, grupaciji Fincantieri, s kojom Brodosplit surađuje već godinama. Brodosplit neprestano ulaže kako bi zadovoljio talijanskog kupca u pogledu kvalitete, mogućnosti, konkurentnih ponuda i rokova isporuke te smo uvjereni da će na obostrano zadovoljstvo naša dugoročna kvalitetna suradnja dovesti do novih ugovora između naših tvrtki, istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

(Lider)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz