U Beču održana turistička prezentacija Kvarnera

Slika /slike 1/Zdravlje/P-FAH-H8270392.jpg

Turistička prezentacija Kvarnerskog područja pod naslovom "Advent, ugođaj, energija morskog zraka na Kvarneru", održana je u Beču u organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Turističke zajednice Kvarnera.

Turistička prezentacija Kvarnerskog područja pod naslovom "Advent, ugođaj, energija morskog zraka na Kvarneru", održana je u utorak u Beču u organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Turističke zajednice Kvarnera.

Pred 40-ak austrijskih novinara i poslovnih partera, o prirodnim ljepotama i turističkoj ponudi, posebice zdravstvenom turizmu i talasoterapiji, govorila je viša suradnica u Turističkoj zajednici Kvarnera Tanja Augustinović.

Naglasila je važnost pozicioniranja zimskoga kvarnerskog turističkog proizvoda. Spomenula je blagodati morskoga zraka i bazena s morskom vodom.

"Bazeni imaju morsku vodu, a zdravstvene institucije u Opatiji Crikvenici i lječilišta na Velom Lošinju rade cijelu godinu i prava su destinacija za oporavak", rekla je Augustinović.

Direktor HTZ-ova predstavništva u Beču Branimir Tončinić kazao je da je ove godine do kraja listopada Hrvatsku posjetilo 1,4 milijuna  austrijskih gostiju i ostvarilo 7,6 milijuna  noćenja.

Hrvatska je za Austrijance omiljena turistička destinacija, rekao je Tončinić.

"Austrija je naše tradicionalno, blisko turističko tržište, a Austrijanci Hrvatsku posjećuju više puta godišnje. Svake godine ostvaruju se sve bolji rezultati s austrijskog tržišta a važno je napomenuti da austrijski gosti dobro reagiraju na predsezonu i posezonu", dodao je.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz