TŽV Gredelj za Siemens Mobility dovršava ‘de luxe’ noćne vagone za prijevoz putnika u Europi

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/gredelj.jpg

Zagrebačka Tvornica željezničkih vozila Gredelj (TŽV Gredelj) s tradicijom dugom više od 120 godina u pružanju usluge proizvodnje i popravka željezničkih vozila, u međunarodnoj konkurenciji uspješno nastupa pa je započela suradnju na vagonima noćnog vlaka za kupca Siemens Mobility, koji je jedan od svjetskih lidera u željezničkoj industriji.

Zagrebačka Tvornica željezničkih vozila Gredelj (TŽV Gredelj) s tradicijom dugom više od 120 godina u pružanju usluge proizvodnje i popravka željezničkih vozila, očito oporavljena s novom vlasničkom strukturom, u međunarodnoj konkurenciji uspješno nastupa pa je u travnju započela suradnju na vagonima noćnog vlaka za kupca Siemens Mobility, koji je jedan od svjetskih lidera u željezničkoj industriji.

Tako će za Siemens Mobility TŽV Gredelj osigurati konačni dovršetak 35 vagona za noćni vlak, kažu, najviše razine kvalitete namijenjene prijevozu putnika u Europi.

“Bit će zaposleno oko 70 proizvodnih radnika, logističara, tehnologa i inženjera. Projekt je započet u travnju. a završetak prvog dijela planiran je za kraj 2023. s mogućnošću daljnjeg nastavka ostalih odabranih projekata”, navode u Gredelju.

Prema predsjedniku Uprave TŽV Gredelj Ivanu Petričeku stručni timovi kompanije Siemens Mobility i Gredelja aktivno surađuju na njihovom prvom projektu.

“Očekujemo da će suradnja donijeti ne samo nove poslovne prilike, nego i značajne narudžbe željezničke industrije te ojačati našu poziciju na tržištu željezničkih vozila“, kaže Petriček.

Što se novog i značajnog posla za kupca Siemens Mobility tiče, ističu da su višemjesečni pregovori rezultirali potpisivanjem ugovora o suradnji, čime je “Gredelj ostvario uspjeh u međunarodnoj konkurenciji”.

Prvih 8 vagona preuzeto je na teretnom kolodvoru Resnik 20. travnja 2023. Nakon dopreme u proizvodni pogon TŽV Gredelj, pristupilo se tehničkom pregledu stanja i pripremi za izvođenje ugovorenih radova prema rasporedu.

(Poslovni dnevnik)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz