Tvrtka Thermotechnika 90 posto asortimana izvozi na tržište zapadne Europe i šire

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_108855629_cr.jpg

Tvrtka Thermotechnika ostvarila je rast proizvodnje i plasman na inozemno tržište za više od 30 posto, a 90 posto asortimana izvozi se na tržište zapadne Europe i šire, sve do Libanona i Čilea.

Tvrtka Thermotechnika otvorila je u Dražicama u općini Jelenje novu halu za proizvodnju razdjelnih ormarića za sustave grijanja, u koju je uloženo više od 21,4 milijuna kuna.
 
Direktor i suvlasnik tvrtke Radovan Drljević kazao je da je riječ o objektu većem od 1.900 četvornih metara te da će Thermotechnik, koja je osnovan prije 28 godina, nakon ove investicije zaposliti 30 novih radnika, od kojih su neki već završili obuku za rad na modernim strojevima.
 
"Iz godine u godinu povećavaju se proizvodni kapaciteti. Ukupna vrijednost investicije je 21,4 milijuna kuna, od čega 7,6 milijuna kuna europskih sredstava. Već ove godine ostvaren je rast proizvodnje i plasmana na inozemno tržište za više od 30 posto, a 90 posto asortimana izvozi se na tržište zapadne Europe i šire, sve do Libanona i Čilea", rekao je Drljević.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz