Tvrtka Metal Product povećala izvoz za 30 posto

Slika /slike 1/Gospodarstvo/P-H20151116000466.jpg

Dovršenim ulaganjem tvrtka nastavlja povećavati proizvodnju i uvoditi nove tehnologije. Samo 2014. godine, u odnosu prema pretprošloj godini, tvrtka je povećala izvoz za 300 posto, a ove godine izvoz je povećan 30 posto u odnosu prema lani.

Tvrtka Metal Product d.o.o. nastala je razvojem obrtničke radionice koju je 1967. godine osnovao Stjepan Šafran. Već 1969. godine počinju prve isporuke elektroopreme za Elektroprivredu Bosne i Hercegovine, a godine 1994. počinje kooperacija sa svjetski poznatom korporacijom Tyco Electronics Raychem iz Njemačke. Krajem 2013. počelo je ujedinjavanje proizvodnih programa i povezanih poduzeća Metal Producta. Radionica Šafran pripojena je Metal Productu, a proizvodni program preseljen je u proizvodni pogon u Brezničkome Humu. Danas je ukupna površina proizvodnih hala 13.000 metara četvornih s mogućnošću dodatnog razvoja i proširenja. Metal Product danas ima više od 160 zaposlenih.
 
Dovršenim ulaganjem tvrtka nastavlja povećavati proizvodnju i uvoditi nove tehnologije. Samo prošle godine, u odnosu prema pretprošloj godini, tvrtka je povećala izvoz za 300 posto, a ove godine izvoz je povećan 30 posto u odnosu prema lani, rekordnoj godini, te izvoz čini 60 posto ukupne prodaje.
 
Tvrtka se bavi proizvodnjom elektroopreme, a njezini su dugogodišnji partneri i Elektroprivreda BiH te Elektroprivreda Slovenije.

Tvrtka Metal Product u ponedjeljak je u Brezničkome Humu obilježila dovršetak projekta gradnje pogona i uvođenja novih tehnologija i 50. obljetnicu obrtništva i poduzetništva vlasnika te tvrtke Stjepana Šafrana, a na prigodnoj je svečanosti bila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.
 
Predsjednica Grabar-Kitarović smatra da je završetak ulaganja u nove pogone i proširenje proizvodnje velik uspjeh jer je nastao u trenutcima teške gospodarske krize i s njom povezanih nezahvalnih uvjeta poslovanja.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika | Hrvatski izvoz