Tvrtka Inoxmont-VS radi u 30-ak zemalja svijeta

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_299732519_cr.jpg

Tvrtka Inoxmont-VS zapošljava dvjestotinjak radnika i do sad je radila u 30-ak zemalja svijeta, od Europe, Afrike, Azije, Australije i Južne Amerike.

Tko je zapravo Inoxmont-VS – tvrtka koja zapošljava dvjestotinjak radnika i do sad je radila u 30-ak zemalja svijeta, od Europe, Afrike, Azije, Australije i Južne Amerike.
 
Tvrtka Inoxmont-VS d.o.o. iz Sigeteca Ludbreškog dobitnik je ovogodišnje nagrade ECO Lider invest. Prema obrazloženju komisije, nagrada joj je pripala zbog 'doprinosa održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša'.
 
Kad su se nakon dugogodišnjeg samostalnog rada u privatnim vodama, Mladen Vidović i Zlatko Sova prije desetak godina odlučno priupitali zašto ne ujediniti snage i stvarati više vrijednosti i projekte, bila je reakcija na dugogodišnji kooperantski rad gdje su uspješno izvršavali montažne poslove.
 
Trenutno tvrtka ima dvjestotinjak zaposlenih. Aktualno je gradilište u Finskoj, gdje se radi u dvije smjene, dok u Hrvatskoj rade u jednoj smjeni. 90 posto radnika radi na terenu izvan Hrvatske, iz razloga jer je bolje plaćeno. U uredima u Hrvatskoj zaposleno je 25, dok se 30 ljudi konstantno nalazi u Hrvatskoj. Oni rade u logistici i proizvodnji te građevinarstvu. Ostali rade na vanjskim montažama u inozemstvu, ovisno gdje je ugovoren posao. Do sad se radilo u tridesetak zemalja svijeta, kazali su suvlasnici.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz