Turističko-gastronomska promocija Hrvatske u Bernu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/bern1.jpg

U rezidenciji Republike Hrvatske u Bernu održana je 26. rujna 2019. godine turističko-gastronomska prezentacija Hrvatske na kojoj su pred oko pedesetak švicarskih predstavnika HORECA sektora, hotelijera, putničkih agencija, restorana, veletrgovaca i gospodarskih udruženja predstavljeni aduti hrvatske gastronomske i turističke ponude.

U rezidenciji Republike Hrvatske u Bernu održana je 26. rujna 2019. godine turističko-gastronomska prezentacija Hrvatske na kojoj su pred oko pedesetak švicarskih predstavnika HORECA sektora, hotelijera, putničkih agencija, restorana, veletrgovaca i gospodarskih udruženja predstavljeni aduti hrvatske gastronomske i turističke ponude.

Servirana su profesionalno i na licu mjesta svježe pripremljena i predstavljena jela tvrtke Naše klasje d.o.o. vlasnika g. Zorana Šimunića koja proizvodi vrhunske tjestenine torteline, raviole, zelene rezance i druge proizvode temeljeći svoju ponudu samo na svježim namirnicama vrhunske kvalitete koje su ovom prilikom dopremljene iz Hrvatske.

Poslužena su vina g. Franje Toljanića, vlasnika konceptualnog vinskog hotela Vinotela „Gospoja“ na otoku Krku, među kojima je i Vrbnička žlahtina.

Također mogućnosti za investicije, poslovnu suradnju i turističke adute predstavili su gradovi Pakrac i Poreč putem održanih video prezentacija gradonačelnice Pakraca gđe Anamarije Blažević i pročelnice za gospodarstvo grada Poreča, gđe Morene Mičetić Fabić.

Mogućnosti za suradnju na području ženskog poduzetništva predstavila je gđa Sanela Dropulić, voditeljica Ženskog poduzetničkog centra.

Nakon vrlo efektne prezentacije i degustacije hrvatskih proizvoda održani su B2B sastanci zainteresiranih hrvatskih i švicarskih sudionika sa svrhom dogovaranja izvoza hrvatskih proizvoda na tržište Švicarske i jačanja hrvatskog turizma kao i investiranja u Hrvatsku. 

(MVEP)
 

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz