Tokić preuzima jednog od vodećih trgovaca autodijelova i guma

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_234239257_cr.jpg

Slovenska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja AVK odobrila je koncentraciju hrvatske tvrtke za prodaju autodijelova “Tokić” i slovenskog “Bartoga”. Nakon spajanja s Bartogom, udružena bi kompanija mogla biti ozbiljan konkurent grupi GMT za poziciju najvećeg trgovca automobilskim dijelovima u cijeloj regiji.

Slovenska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja AVK odobrila je koncentraciju hrvatske tvrtke za prodaju autodijelova “Tokić” i slovenskog “Bartoga”, priopćeno je u srijedu iz Tokića.

Koncentracija je u skladu s pravilima tržišnog natjecanja, iznosi AVK u mišljenju objavljenom na službenim stranicama Agencije, te na nju nema prigovora. Tokić, prodajni lanac i distributer autodijelova, iskazao je interes za preuzimanje jednog od vodećih slovenskih trgovaca autodijelova i guma “Bartog”, što je, navodi se u priopćenju, ključni korak u širenju na zapadno tržište.

Kapitalnim povezivanjem s Bartogom, Tokić ispunjava plan o jačanju prisutnosti na slovenskom tržištu, s ciljem da jedan od vodećih slovenskih trgovačkih lanaca guma i autodijelova nastavi djelovati pod postojećim brendom, dodaje se.

Bartog na slovenskom tržištu kontinuirano posluje više od 30 godina s izvrsnom kreditnom ocjenom, zapošljava više od 250 djelatnika i posluje na 37 lokacija, sa sjedištem u Trebnju.

Tokić, koji ove godine obilježava 30 godina djelovanja, jedna je od vodećih hrvatskih tvrtki na području zastupanja i prodaje automobilskih dijelova. Nakon spajanja s Bartogom, udružena bi kompanija mogla biti ozbiljan konkurent grupi GMT za poziciju najvećeg trgovca automobilskim dijelovima u cijeloj regiji.

(Poslovni dnevnik)


 Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz