SVJETSKA IZLOŽBA EXPO 2020 DUBAI

Slika /slike 1/Gospodarstvo/UAE EXPO.jpg

Republika Hrvatska će se na izložbi EXPO predstaviti kao "Croatia – Inspiring Great Minds“, a paviljon za hrvatsko predstavljanje nalazit će se unutar tematskog parka „Mobilnost“ dok će tema hrvatskog paviljona biti: Mobilnost uma (Mobility of the Mind).

Svjetska izložba EXPO 2020 Dubai održat će se od 1. listopada 2021. do 31. ožujka 2022. Izložba će okupiti države, multilateralne organizacije, poduzeća i obrazovne institucije, a predstavit će se 191 država svijeta te se očekuje 25 milijuna posjetitelja od čega 70% međunarodnih i 30% lokalnih. Sadržaj je namijenjen općoj javnosti, mladima, poslovnim te javnim subjektima i nacionalnim vladama.

Tema izložbe EXPO 2020 Dubai je „Spajanje umova, stvaranje budućnosti“ (Connecting Minds, Creating the Future) s tri podteme: Mobilnost, Održivost i Mogućnosti (Mobility, Sustainability, Opportunity).

Sadržaj programa EXPO-a odvijat će se u skladu s 10 tematskih tjedana koji pokrivaju područja koja su od najvećeg interesa za sudionike i partnere EXPO-a:
            Climate & Biodiversity – 3. do 9. listopada 2021.
            Space – 17. do 23. listopada 2021.
            Urban & Rural Development – 31. listopada do 6. studenoga 2021.
            Tolerance & Inclusivity – 14. do 20. studenoga 2021.
            Knowledge & Learning – 12. do 18. prosinca 2021.
            Travel & Connectivity – 9. do 15. siječnja 2022.
            Global Goals – 16. do 22. siječnja 2022.
            Health & Wellness – 27. siječnja do 2. veljače 2022.
            Food, Agriculture & Livelihoods – 17. do 23. veljače 2022.
            Water – 20. do 26. ožujka 2022.
 
Više informacija o EXPO 2020 DUBAI dostupno je na: https://www.expo2020dubai.com/en
 
Kalendar događanja dostupan je na: https://www.expo2020dubai.com/en/calendar
 
SUDJELOVANJE HRVATSKE NA EXPO-u
Republika Hrvatska će se na izložbi EXPO predstaviti kao „Croatia – Inspiring Great Minds“, a paviljon za hrvatsko predstavljanje nalazit će se unutar tematskog parka „Mobilnost“ dok će tema hrvatskog paviljona biti: „Mobilnost uma“ (Mobility of the Mind). Kroz ovu temu Hrvatska će se moći predstaviti kao zemlja inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca – od Ruđera Boškovića i Nikole Tesle pa do Mate Rimca, koji su zbog želje za izazovima i otvorenosti prema novome postigli svjetsku prepoznatljivost.
Hrvatska će posebno biti u središtu EXPO-a za vrijeme proslave hrvatskog nacionalnog dana koji će se održati 06. ožujka 2022. godine. Proslava nacionalnog dana održat će se u centralnom dijelu EXPO-a, u Al Wasl Plazi.
Više informacija o hrvatskom paviljonu dostupno je na: https://www.expo2020dubai.com/en/understanding-expo/participants/country-pavilions/croatia
 
PREDSTAVLJANJE TVRTKI
Hrvatski gospodarstvenici imat će priliku dogovoriti bilateralne susrete s potencijalnim partnerima iz cijelog svijeta. U kontaktu s djelatnicima hrvatskog paviljona, zainteresirani će gospodarstvenici moći besplatno osigurati prostor i termin u poslovnim prostorijama hrvatskog paviljona. Također, gospodarstvenici će moći putem službene B2B aplikacije EXPO-a dogovoriti sastanke uživo ili preko video poziva.
Više informacija o B2B aplikaciji dostupno je na: https://expo2020.swapcard.com/
Na službenoj web stranici hrvatskog paviljona dostupan je tematski kalendar događanja tijekom EXPO-a kako bi gospodarstvenici mogli planirati sudjelovanje u tematskim razdobljima koja su im od interesa.
 
DODATNE INFORMACIJE
Dodatne informacije te kontakt podaci dostupni su na službenoj web stranici hrvatskog paviljona: https://www.croatiaexpo2020.com/

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz