Sudjelujte na World Halal Day Croatia 2016 u Opatiji

Slika /slike 1/Turizam/opatija.jpg

Međunarodni kongres i sajam World Halal Day, u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, održava se tek treći put u svijetu, a u Hrvatsku stiže nakon Singapura i Indije.

Ovogodišnji najveći kongres o halal tržištu u svijetu održat će se 02. - 04. studenog 2016. u Opatiji. Kongres u trajanju od tri dana posvećen je temama halal tržišta, halal turizma i islamskog bankarstva i financija. Organizatori kongresa, Centar za certificiranje halal kvalitete i Islamska zajednica u Hrvatskoj, ponosni su da se kongres svjetskih razmjera održava upravo u Hrvatskoj kao i na činjenicu da se World Halal Day organizira tek treći put u svijetu, a već je uspio doći i na hrvatski teritorij.

Prijave za sudjelovanje u kongresu otvorenu su do petka, 28. listopada 2016. godine. Sudjelovanjem imate priliku sagledati i razviti svoje potencijale na najbrže rastućem tržištu u svijetu  u trenutku kada ostala tržišta dosežu točku zasićenja. Sudionici na kongresu u Opatiju dolaze iz cijelog svijeta uključujući Tursku (zemlja partner kongresa), Iran, Maleziju, Ujedinjene Arapske Emirate, Katar, Bosnu i Hercegovinu, Maleziju, Indoneziju, Alžir, Kuvajt, Saudijsku Arabiju, Australiju, Singapur, Azerbejdžan, Rusiju, Belgiju, Veliku Britaniju, Francusku, Španjolsku, Italiju, Srbiju,  Crnu Goru i druge zemlje.

Više od 40 eminentnih predavača iz navedenih zemalja bit će kroz tematske panele izravno uključeni u program World Halal Day-a. Svečanom otvorenju Kongresa u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković  2. studenog 2016.  u 10 sati nazočit će predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović, muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. sc. Aziz ef. Hasanović, državni ministar Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nj. Ekselencija dr. Rashid Ahmad bin Fahad, te ministar gospodarstva Republike Turske g. Nihat Zeybekci.

World Halal Day osmišljen je s ciljem upoznavanja i odgovaranja na izazove halal tržišta u različitim područjima, međusobnog umrežavanja i iniciranja suradnje između dionika na halal tržištu kroz programski i sajamski dio kongresa, upoznavanja najljepših mjesta na Jadranu u Hrvatskoj, te humanitarne pomoći djeci koja se ostvaruje društveno odgovornom komponentom kongresa.

Ukoliko želite upoznati trendove halal tržišta i iskoristiti njegove potencijale za gospodarstveni rast i razvoj, Opatija 02. - 04. studenog 2016.  je pravo vrijeme i mjesto gdje trebate biti. Registrirati se možete na internetskoj stranici  http://worldhalalday.com/

 


Pisane vijesti | Strana tržišta i prilike