Sporazum o kreiranju i promociji turističkog brenda "Slavonija"

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_261244847_cr.jpg

Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog brenda "Slavonija" potpisali su predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i turističkih zajednica slavonskih županija. Sporazum definira suradnju na projektu brendiranja i promocije, a projekt će u skladu mogućnostima financijski poduprijeti HTZ i županijske turističke zajednice.

Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog brenda "Slavonija" u ponedjeljak su u Osijeku potpisali predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i turističkih zajednica slavonskih županija.

Sporazum među ostalim definira suradnju na projektu brendiranja i promocije, a projekt će u skladu mogućnostima financijski poduprijeti HTZ i županijske turističke zajednice.

Za koordinatora projekta određena je vukovarsko-srijemska Turistička zajednica, koja je ovlaštena projekt prijavljivati na sve javne pozive koji mogu ponuditi dodatno sufinanciranje.

Ministar turizma Gari Cappelli ocijenio je kako se u turizam u Slavoniji dosad ulagalo sporadično, ne i strateški, a cilj je sporazuma strateški i zajednički izaći na tržište.

Cappelli je istaknuo kako će predložiti da se Dani hrvatskog turizma iduće godine održe na području pet slavonskih županija, a središnji dio priredbe u Osijeku.

Na upit novinara u kojoj je fazi projekt "Cro kartice", odgovorio je kako se u to ušlo dubinski jer iziskuje dodatna financijska sredstva, a u ovom se trenutku razmatraju mogućnosti u sklopu cjelokupne porezne reforme koja će uskoro biti predstavljena.

S obzirom na to da smo na europskom tržištu i za neke stvari ne možemo reći da su samo za Hrvatsku, a ne i za druge zemlje, ako taj projekt ne bi prošao, već imamo pripremljenu alternativu, a to je program određenih akcija koje ćemo raditi četiri do pet puta godišnje, u predsezoni i posezoni. To ćemo predstaviti ako ovaj projekt 'Cro kartica' ne prođe, poručio je ministar turizma. 

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je kako će sporazum obuhvatiti aktivnosti na marketinškoj prepoznatljivosti i brendiranju Slavonije i Baranje te suradnju lokalne i nacionalne razine s obzirom na to da se u području kontinentalnog turizma može mnogo više napraviti.

(Hina)


Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz