Siscia ima osigurano tržište u zemljama Europske unije

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_125338148_cr.jpg

Siscia ima osigurano tržište u zemljama Europske unije, najviše Njemačke, a uskoro se namjerava probiti i u Iran. Godišnje proizvodi od 115 do 120 tisuća sakoa i velik broj drugih odjevnih predmeta.

Sisačka tekstilna industrija Zlatna igla - Siscia posluje bez gubitaka, većinu proizvodnje izvozi na europsko tržište, a oko 300 zaposlenih redovito prima plaće, istaknuto je tijekom posjeta Sisciji sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.
 
"Godišnje proizvodimo od 115 do 120 tisuća sakoa i velik broj drugih odjevnih predmeta. Tržište nam je osigurano u zemljama Europske unije, najviše Njemačke, a uskoro se namjeravamo probiti i u Iran. Zbog sankcija EU-a neka smo tržišta morali napustiti, ali nam proizvodnja nije ugrožena. Za idućih sedam godina imamo ugovoren posao za sadašnjih 300 radnika", kaže vlasnik tvrtke Milan Stojanović.
 
Kada govori o razlozima koji su osigurali opstanak tvrtke, Stojanović na prvo mjesto stavlja kvalitetu i stalno ulaganje u razvoj. Siscia se ni u najtežem ratnom razdoblju nije odrekla svoga razvojnog odjela, vlastitih stručnjaka, modnih kreatora i inženjera, pa je tako mogla ukorak sa svjetskim modnim trendovima.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz