Sisačka tvrtka Zoma kreće u osvajanje njemačkog tržišta

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_299732519_cr.jpg

Iako na domaćem tržištu ostvaruju većinu prihoda, plan je da se sve više šire u zemlje EU-a i zemlje okruženja. Prihod od izvoza trenutno čini oko 15 posto ukupnog prihoda.

Iako je registrirana kao obrt, sisačka tvrtka Zoma prozori i vrata zapošljava 30-ak ljudi, uz 15-ak dodatnih vanjskih suradnika, a godišnji prihod im se kreće na razini od 13-ak milijuna kuna. Kako pojašnjava Zoran Ciglar, vlasnik Zome, u početku im je glavno tržište bila Hrvatska, a u zadnje vrijeme su krenuli s isporukama za zemlje EU-a  te im prihod od izvoza trenutno čini oko 15 posto ukupnog prihoda. 

U narednom razdoblju očekuju rast na izvoznim tržištima, a posebice od Njemačke. Zbog toga su investirali u nastup na najvećem kontinentalnom sajmu obrtništva u Münchenu gdje su, uz sufinanciranje Hrvatske obrtničke komore, nastupili krajem veljače.

Dodaje da im je individualni pristup svakom klijentu, istinska predanost poslu i inovacijama, te tisuće kvalitetno odrađenih poslova omogućio da izgrade svoj brend na tržištu. Svoje proizvode izvoze u Austriju i Njemačku, te kupcima nude najvišu razinu kvalitete proizvoda i usluga po pristupačnim cijenama.

U Hrvatskoj im je glavni kanal plasmana maloprodaja - imaju poslovnicu u Sisku i Zagrebu, a sve je više upita i preko njihove internetske stranice. Najviše su orijentirani na područje središnje Hrvatske, ali pokrivaju čitavu zemlju.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz