Rusija meta prehrambenih i poljoprivrednih tvrtki

Slika /slike/Konferencije i seminari/shutterstock_162650075.jpg

Rusija je izuzetno važan hrvatski trgovinski partner, što potvrđuje i podatak da je međusobna razmjena lani bila vrijedna ukupno 1,5 milijardi dolara

Rusija je izuzetno važan hrvatski trgovinski partner, što potvrđuje i podatak da je međusobna razmjena lani bila vrijedna ukupno 1,5 milijardi dolara, rečeno je na Hrvatsko-ruskoj gospodarskoj konferenciji "Poslovna klima u Rusiji i zemljama Europske unije: perspektive razvoja i faktori ograničenja" u četvrtak u Opatiji.

Konferencija se održala u sklopu IX. Foruma ruskih banaka koji je okupio 100-tinjak poduzetnika iz dviju zemalja. Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović rekao je tom prigodom kako je Rusija naš tradicionalni poslovni partner i kako je skup ujedno dobro polazište za određivanje pravaca daljnje gospodarske suradnje hrvatskih i ruskih poduzetnika. Istaknuo je kako su hrvatske građevinske tvrtke godinama prisutne na ruskom tržištu, gdje su prepoznate kao kvalitetni izvođači građevinskih radova, a postoji i interes i poljoprivredno-prehrambenog sektora za suradnjom s ruskim partnerima.

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Sarvanovič Azimov pozvao je na daljnje poboljšanje gospodarske suradnje Hrvatske i Rusije. "Pad gospodarskih odnosa nakon pristupanja Hrvatske EU ostavio je negativne posljedice za Rusiju. Velike ruske kompanije nestale su iz Hrvatske i sada nemamo nijedan veći projekt s hrvatskim tvrtkama. Među svim tim kompanijama treba odati počast Lukoilu i Sberbanci, koji su opstali na ovom tržištu", istaknuo je Azimov. U Opatiji su HGK i Agencija za investicijski razvoj Novosibirske regije potpisale Memorandum o suradnji.

(Poslovni dnevnik)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz