Roto Kruna izvozi 78 posto svojih proizvoda

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_146957396_cr.jpg

Tvrtka Roto Kruna trenutačno izvozi 78 posto svojih proizvoda, a cilj im je do kraja ove godine udio izvoza povećati na 85 posto. Specijalna inovacija roto-rašpa izvozi se u gotovo sve države EU-a, Veliku Britaniju, BiH, Srbiju i Izrael.

Tvrtka Roto Kruna, koja je kao obrt započela s radom 2006. godine, bavi se proizvodnjom alata za obradu metala i drveta - specijalnih inovacija roto-rašpe. Nakon brojnih nagrada i priznanja na svjetskim sajmovima i izložbama inovacija, ta se tvrtka orijentirala više na izvoz nego na plasman proizvoda na domaćem tržištu.

Tako se roto-rašpa izvozi u gotovo sve države EU-a, Veliku Britaniju, BiH, Srbiju i Izrael. Godišnje proizvedu od 30.000 do 40.000 komada roto-rašpi.

Kako je istaknuo Roman Krunić, vlasnik Roto Krune, tvrtka trenutačno izvozi 78 posto svojih proizvoda, a cilj im je do kraja ove godine udio izvoza povećati na 85 posto. Roto Kruna ostvaruje godišnji rast od 15 do 20 posto.

Govoreći o problemima s kojima se susreću u poslovanju, Krunić je istaknuo kako je jedan od temeljnih problema poteškoća u komercijalizaciji inovacija. Dosad su vlasnici Roto Krune sami morali tražiti prodajne kanale za izvoz svojih proizvoda, ali Krunić naglašava kako je u zadnje vrijeme ipak primjetno pozitivno ozračje i to na području gospodarske diplomacije.

(Privredni vjesnik)
 

Pisane vijesti