Riječki Appon angažiran na projektima njemačkog energetskog diva

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_280790978_cr.jpg

Domaća informatička tvrtka Appon iz Rijeke nedavno je dovršila veliki informatički projekt za klijenta, njemačkoga energetskog diva DB Energie. Kako je riječ o višemilijunskim projektima, na njima je radio veći broj pružatelja usluga iz cijelog svijeta. Hrvatska tvrtka Appon odigrala je ključnu ulogu u provedbi tih projekata.

Domaća informatička tvrtka Appon iz Rijeke nedavno je dovršila veliki informatički projekt za klijenta, njemačkoga energetskog diva DB Energie. Riječ je o međunarodnom projektu na kojem je sudjelovalo nekoliko priznatih informatičkih tvrtki iz cijelog svijeta. Riječani su bili predvodnici projektne provedbe i svojim su doprinosom i realizacijom oduševili vodstvo i informatičke stručnjake ovoga njemačkoga korporativnoga giganta čiji je temelj poslovanja baziran na području proizvodnje, nabave i opskrbe energentima, uglavnom električnom energijom i dizelom, ali i prirodnim plinom, lož-uljem i daljinskim grijanjem.

Projektom koji su predvodili stručnjaci iz Appona, za DB Energie osigurana je nužna optimizacija tehničkih infrastruktura i procesa transformacije u cloud.

Kako pojašnjava Robert Franjković iz Appona, njemačka je tvrtka, uz modernizaciju procesa, ovime osigurala i značajnu uštedu troškova i vremenskih okvira. Prema njegovim procjenama, riječ je o višemilijunskim uštedama.

"Naš angažman u ovom kompleksnom projektu širio se od uobičajenih informatičko-tehničkih poslova do transformacije poslovnih procesa poduzeća. Uz provedbu navedenoga, za DB Energie trenutno provodimo projekt ubrzanja kompletne tehničke transformacije nužne za prilagođavanje zakonima i njemačke i EU legislative. Zakonske prilagodbe se u određenim kraćim vremenskim okvirima unose u sustav, a stručnjaci iz Appona rade na automatizaciji procesa kako bi klijentu uštedjeli vrijeme i adekvatno ga educirali o načinima funkcioniranja sustava i njegovoj operativnoj primjeni u svakodnevnom radu. Ukratko, pred nas je stavljen zadatak modernizacije i ubrzanja svakodnevnih operativnih poslovnih procesa uz neophodno smanjenje troškova", naglašava Franjković.

Na projektu svakodnevno radi između 30 do 40 ljudi i cjelokupna transformacija će trajati, procjenjuje se, od dvije do četiri godine. Nakon implementacije tehničke izvedbe nužnih procesa, slijedi savjetodavna primjena angažmana kojom će riječka tvrtka, koja je inovator na ovom području djelovanja, nastaviti svoj angažman na savjetovanju u ulozi arhitekta.

A to znači, pojašnjava se u priopćenju, prijenos znanja, strukturiranje koordinacije primjene i daljnje prenošenje znanja na djelatnike DB-a i ostale tvrtke koje su uključene u projekt.

Kako je riječ o višemilijunskim projektima, na njima je radio veći broj pružatelja usluga iz cijelog svijeta. Hrvatska tvrtka Appon odigrala je ključnu ulogu u provedbi tih projekata, ističe se u priopćenju ove IT tvrtke.

(Privredni vjesnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz