Reportaža „Moja Slavonija, Baranja i Srijem“ za njemačke TV postaje

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_261244847_cr.jpg

Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije predstavio je projekt kojeg provodi u suradnji s njemačkom produkcijskom kućom „Blue planet TV“. U reportaži će biti prikazan veliki broj turističkih destinacija na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije – od Osijeka, Đakova, Iloka, Baranje, Erduta, Bizovačkih toplica do Babine Grede i Cerne.

Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije u petak je predstavio projekt kojeg provodi u suradnji s njemačkom produkcijskom kućom „Blue planet TV“, a po riječima pročelnice tog odjela Tatjane Roth, riječ je o snimanju reportaže koja će se prikazivati na tržištu njemačkog govornog područja.

„Ova vrsta promidžbe pomoć je turističkom sektoru, koji ove godine jedva opstaje i nema sredstava za marketing. Moramo biti spremni nakon koronakrize pozvati turiste na obilazak naših destinacija, jer se kolektivna svijest turista mijenja i traži se ono što mi nudimo. To su zdrava hrana, netaknuta priroda, ruralne kuće za odmor i mali hoteli“, rekla je Roth.

Iz tog razloga s produkcijskom kućom „Blue planet TV“ pokrenuta je suradnja kako bi se snimila reportaža „Moja Slavonija, Baranja i Srijem“, koja će biti prikazana 30 puta u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj počevši od siječnja 2021. godine, dodala je. „Na području naše županije Nijemci su, nakon domaćih gostiju, drugi po redu kad govorimo o broju noćenja, a prošle godine ih je bilo više od 13 tisuća“, dodala je Roth.

Krunoslav Weinpert iz hrvatske produkcijske kuće „Pointers Travel“ koja surađuje na projektu, kaže kako je on osmišljen na osnovu istraživanja provedenog 2019. godine na njemačkom tržištu. „Istraživanje, koje je sufinancirala Osječko-baranjska županija, pokazalo je da je njemačko tržište izuzetno zainteresirano za kontinentalni dio Hrvatske. Na osnovu tih rezultata, u suradnji sa Županijom, devet turističkih zajednica s ovog područja te Javnom ustanovom Park prirode Kopački rit i Bizovačkim toplicama, donesena je odluka da se projekt realizira u ovo doba godine kako bi se 2021. godine ova reportaža u trajanju od 42 minute emitirala na šest njemačkih televizijskih postaja s ciljem poticanja dolaska turista iz tih područja u ovaj dio Hrvatske“, kazao je Weinpert.

Po njegovim riječima, procijenjena vrijednost emitiranja reportaže na njemačkim postajama je nešto veća od 360 tisuća eura. Osim na šest njemačkih TV postaja bit će vidljiva i na kanalima „Amazon Prime demand“ i „Samsung TV“. U reportaži će biti prikazan veliki broj turističkih destinacija na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije – od Osijeka, Đakova, Iloka, Baranje, Erduta, Bizovačkih toplica do Babine Grede i Cerne.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz