Regeneracija iz Zaboka tjedno šalje 12 šlepera na tržište EU

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/P-FAH-H9259097.jpg

Udio izvoza u ukupnim prihodima iznosi više od 90%, a glavno su izvozno tržište zemlje EU, Njemačka, Italija, Austrija, Nizozemska. Prošle godine je ukupno 612 šlepera, što je oko 12 šlepera tjedno gotovih proizvoda izašlo iz tvornice. Ove godine, unatoč poteškoćama s izvozom proizvoda u pojedine zemlje zbog pandemije COVID-a-19, nadaju se dosegnuti prošlogodišnju brojku.

Temeljni business Regenereacije je recikliranje koje se sastoji od prikupljanja otpadnog tekstila iz industrije i kućanstava te njegova transformacija u sirovinu za proizvodnju netkanih tekstila za potrebe različitih industrija. Dugogodišnje iskustvo i tradicija u tom području postoji od 1954. godine kada je tvrtka krenula s prikupljanjem i razvrstavanjem teksitlnog otpada iz obližnjih tvornica.

Udio izvoza u ukupnim prihodima iznosi više od 90%, a glavno su nam izvozno tržište zemlje EU (Njemačka, Italija, Austrija, Nizozemska…) gdje svojim proizvodima opskrbljujemo velike lance poput Bauhausa, Luxa, Hornbacha, Schuller Ehklara, WBW-a i mnogih drugih.

Prošle godine je ukupno 612 šlepera, što je oko  12 šlepera  tjedno gotovih proizvoda izašlo iz tvornice. Ove godine, unatoč poteškoćama s izvozom proizvoda u pojedine zemlje, koje smo zbog pandemije COVID-a-19 imali u 3, 4 i 5. mjesecu,  nadamo se dosegnuti prošlogodišnju brojku ukoliko se situacija ne bi značajno zakomplicirala – kažu nam iz Regeneracije.

Danas tvtrka zapošljava 150 radnika, a naš poslovni model predstavlja odličan i mnogo puta citiran primjer „kružnog gospodarstva“, budući da upotrebom tekstilnog otpada kao sirovine za proizvodnju netkanih tekstilnih proizvoda – smanjujemo masu odloženog otpadnog tekstila na odlagalištima, vodeći se pritom ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

Uz korištenje usluga vanjskih prijevoznika, Regeneracija posjeduje i 3 vlastita kamiona.

(Lider)


 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz