Rast dobiti od 67 posto zbog modernizacije mobilnih mreža

Slika /slike 1/Gospodarstvo/ent1.jpg

Udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje Ericsson Nikola Tesle Grupe je 65 posto. Dobra je suradnja na tržištima jugoistočne Europe i Zajednice neovisnih država.

Na domaćem tržištu, objasnila je Kovačević, zabilježen je značajan rast prihoda od prodaje, što je rezultat ulaganja operatera u modernizaciju mobilnih mreža i projekte digitalne transformacije, no izvozna tržišta bilježe nešto niže prihode od prodaje zbog manjeg broja projekata modernizacije mreža te izazovnog ekonomskoj i političkog okruženja na pojedinim tržištima. Udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje Grupe je šezdeset i pet posto.

Predsjednica kompanije navela je kako su se u 2018. snažno fokusirali na pripremu za nadolazeću 5G tehnologiju, a taj će se trend nastaviti i u predstojećem razdoblju.

Tako su u ožujku prvi u Hrvatskoj demonstrirali mogućnosti koje nudi 5G tehnologija, dok su tijekom ljetnih mjeseci podržali vodeće hrvatske operatere, Hrvatski Telekom i A1 Hrvatska, u njihovom predstavljanju funkcionalnosti 5G u stvarnom okruženju.

Nastavili su i dobru suradnju na tržištima jugoistočne Europe i kompanijama poput crnogorskog Telekoma ili HT-a u Mostaru, gdje su otvorili i ured.

Od projekata na tržištu Zajednice neovisnih država Kovačević je izdvojila projekt informatizacije zdravstvenog sustava u Kazahstanu.

Posebno mjesto među njihovim aktivnostima zauzima razvojno-istraživački centar koji trenutno zapošljava 1.400 od 3.200 stručnjaka koliko ih radi u Ericsson Nikola Tesla Grupi. Riječ je o najvećem takvom centru u Hrvatskoj, usmjerenom na širenje odgovornosti u području 5G, jačanje kompetencija i transfer tehnologija.

(Lider)



Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz