Raspudić: Proizvodi Labuda uskoro u Leclercu

Slika /slike/strelice rasta/shutterstock_113872831_cr.jpg

Poduzetnik Ante Raspudić istaknuo je kako se proizvodi tvrtke Meteor, koja je preuzela tvrtke Labud i Badel, izvoze na područje bivše Jugoslavije, u Francusku i Rumunjsku, a pregovara se oko ulaska u Tursku, UAE i Angolu.


Našim proizvodima pokrivamo kompletnu bivšu Jugoslaviju, izvozimo i u Francusku i Rumunjsku, a pregovaramo i oko ulaska u Tursku, Ujedinjene Arapske Emirate i Angolu. Osim toga, naši proizvodi bi se možda mogli naći i na policama francuskog trgovačkog lanca supermarketa LeClerc, otkriva Ante Raspudić za tportal.
 
Đakovački Meteor, u vlasništvu poduzetnika Raspudića, preuzeo je tvrtke Labud i Badel. Labud je, kao i Meteor, proizvođač sredstava za čišćenje – najpoznatiji mu je brend Čarli, dok sisački Badel proizvodi jaka alkoholna pića i ocat pod brendom Kisko.
 
Preuzimanje Labuda, pojasnio je Raspudić, bio je logičan korak jer se čitavo tržište sredstava za čišćenje konsolidira, kao i svi ostali segmenti domaćeg gospodarstva. U hrvatskoj kemijskoj industriji ovog tipa postoje tri igrača: Saponia koja je apsolutni tržišni lider, Labud te Meteor. U bližoj regiji tu su i srbijanska Beohemija te tuzlanska Dita. Te dvije kompanije u ozbiljnim su problemima, kaže Raspudić.
 
(tportal.hr)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz