Radionicom Sell Croatia počela sezona promocije hrvatskog turizma u Rusiji

Slika /slike 1/Turizam/shutterstock_287624312_cr.jpg

Radionicom Sell Croatia, Predstavništvo HTZ u Moskvi, u suradnji s Veleposlanstvom RH i Predstavništvom HGK u Ruskoj Federaciji, otvorilo je sezonu promocije Hrvatske kao turističke destinacije na kojoj je aktivno sudjelovalo 19 hrvatskih turističkih tvrtki.

Radionicom Sell Croatia, Predstavništvo HTZ u Moskvi, u suradnji s Veleposlanstvom RH i Predstavništvom HGK u Ruskoj Federaciji, otvorilo je sezonu promocije Hrvatske kao turističke destinacije.

Službeno otvaranje sezone promocije Hrvatske kao turističke destinacije u Ruskoj Federaciji započelo je 05. veljače 2019. godine u Moskvi tradicionalnom radionicom Predstavništva HTZ pod nazivom Sell Croatia na kojoj je aktivno sudjelovalo 19 hrvatskih turističkih tvrtki, uključujući Turističku zajednicu Kvarnera, Turističku zajednicu Grada Zagreba i hrvatsku zrakoplovnu kompaniju Croatia Airlines te više od 80 ruskih tvrtki, ključnih ruskih turoperatora za hrvatsko tržište.

Hrvatsku turističku ponudu na radionici su ruskim predstavnicima medija te predstavnicima hrvatskih i ruskih turističkih tvrtki predstavili direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji Rajko Ružička, Veleposlanik RH u Ruskoj Federaciji Tomislav Car, konzul RH pri Veleposlanstvu RH u Ruskoj Federaciji Siniša Ivanec i direktor predstavništva HGK u Moskvi Jakov Despot.

U sklopu svog izlaganja, direktor predstavništva HGK u Moskvi, u suradnji sa Sektorom za turizam HGK, predstavio je potencijale hrvatskih tvrtki, klinika i lječilišta okupljenih u Zajednici zdravstvenog turizma pri HGK te, u okviru Radionice, prezentirao medicinski turizam RH te mogućnosti suradnje zainteresiranim ruskim partnerima.

Kao dio Radionice Predstavništvo HGK, u suradnji sa Sektorom za turizam, predstavilo je lječilišne mogućnosti i ponude Top Terme Topusko, Tallassoterapija Crikvenica, SB dr. Martin Horvat, SB Kalos, Terme Sv. Martin, Hotel Selce, Daruvarske Toplice i Agencije RexRea koja zastupa specijalne bolnice i lječilišta Naftalan, Krapinske Toplice i Varaždinske Toplice.

Radi promidžbe usluga navedenih bolnica i lječilišta, Predstavništvo HGK u Ruskoj Federaciji provelo je sastanak s predstavnicima Paraolimpijskog odbora grada Moskve i njihovim partnerima te razmotrilo prijedlog pokretanja zajedničkog programa izvansezonskih putovanja socijalnih skupina u Republiku Hrvatsku radi liječenja u zdravstvenim ustanovama i provedbom rekreacijsko-sportskih manifestacija.

Na sastanku je iskazan veliki interes za suradnju s hrvatskim lječilištima te je utvrđen plan aktivnosti na promociji programa, pripremi promotivnih materijala i provedbe ostalih zajedničkih aktivnosti, usmjerenih na promociju i razvoj zdravstvenog turizma RH. O navedenim prijedlozima ruskih partnera Predstavništvo HGK izvijestit će hrvatska lječilišta, bolnice i klinike koje su prije iskazale interes za navedenu suradnju.

Zajedničke aktivnosti Predstavništva HGK i Sektora za turizam na promociji hrvatskih tvrtki, klinika i lječilišta okupljenih u Zajednici zdravstvenog turizma pri HGK nastavit će se u sklopu nastupa na Međunarodnom sajmu turizma MITT 2019., koji će se održati od 12. do 14. ožujka 2019. godine u Moskvi.

(HGK)
 

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz