Rade najbrže liftove diljem Europe, novi cilj je prvo hrvatsko dizalo

Slika /slike 1/EU regionalni razvoj, fondovi/shutterstock_106006199_cr.jpg

Tvrtka Simplex iz Slavonskog Broda ugrađuje unikatna i superbrza dizala i osmišljava 'socijalno osviješteno, izrađeno potpuno 'Made in Croatia'. U TV tornju u Berlinu, sjedištu regionalne uprave u najbogatijemu talijanskom gradu, poslovnim tornjevima u Parizu, uredskim i zgradama industrija i kulturnih institucija po Njemačkoj, Poljskoj, Turskoj ugrađeni su liftovi koje su montirali radnici tvrtke Simplex.

Obiteljska tvrtka Simplex iz Slavonskog Broda ugrađuje unikatna i superbrza dizala i osmišljava 'socijalno osviješteno, izrađeno potpuno 'Made in Croatia'.

Navede li vas posao u Berlin, Milano, Pariz, Monako, Torino, Rotweil, Lyon, Varšavu, Hamburg ili se ondje zateknete kao turist, vrlo je vjerojatno da ćete se u tamošnjim poslovnim neboderima ili tornjevima i vidikovcima upoznati i s djelima hrvatskih ruku. I ono će vas odvesti, bolje rečeno dići na sam vrh, sigurno, ugodno i - ekspresno, najbrže.

Jer, u znamenitom TV tornju u njemačkom glavnom gradu, sjedištu regionalne uprave u najbogatijemu talijanskom gradu, poslovnim tornjevima u francuskoj metropoli, uredskim i zgradama industrija i kulturnih institucija po Njemačkoj, Poljskoj, Turskoj... ugrađeni su liftovi koje su montirali radnici slavonske tvrtke Simplex.

Milijuni korisnika pomislili bi da su to obična dizala koja voze od točke A u prizemlju do točke B na vrhu, no riječ je o unikatima, dizalima koja su praktički vrhunac inženjerskog i montažerskog znanja i umijeća sparenog s inovativnim tehnološkim rješenjima. Siniša Stanić predsjednik je Uprave, odnosno generalni menadžer tvrtke iz Gornje Vrbe kod Slavonskog Broda, koju je osnovao s bratom Ivanom i sestrom Marinom prije 10 godina u Njemačkoj, sjedištem u Hrvatskoj, podružnicama u Francuskoj i BiH i operacijama u cijelom svijetu.

U EY-evom ovogodišnjem izboru za Poduzetnika godine dobio je priznanje za međunarodna postignuća, a o svom poslu, koji je Simplex vinuo u respektabilnoga igrača u segmentu ugradnje tzv. high-rise dizala, jednostavno kaže da je najvažniji faktor za postizanje zahtijevane kvalitete visoka preciznost u montaži.

U partnerstvu je s moćnim njemačkim Thyssen Kruppom  i Schindlerom, divovima u proizvodnji dizala, za koje radi jedinstvena i originalna rješenja. Među posljednjim projektima na koje su izuzetno ponosni, jest i testni Thyssen Kruppov toran u gradu Rotweilu.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz