Prvi međunarodni "Doručak s hrvatskih farmi" u Budimpešti

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/doručak s hrvatskih farmi.jpg

Prvi međunarodni "Doručak s hrvatskih farmi" održan je 24. svibnja 2017. godine u Budimpešti na tržnici Nagy Vásásrcsarnok, gdje su svoje proizvode predstavlja i prodaje 20-ak hravtskih proizvođača.

"Doručak s hrvatskih farmi" na kojem su gosti mogli kušati prehrambene proizvode s oznakama kvalitete - meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med iz Lijepe naše te brašno i kruh s hrvatskih polja, održan je u sklopu projekta "Hrvatska tržnica", koji se od 23. do 25. svibnja održava na jednoj od najljepših europskih tržnica - Nagy Vásásrcsarnok, gdje svoje proizvode predstavlja i prodaje 20-ak hrvatskih proizvođača.
 
Ministar Tolušić je istaknuo kako je za poljoprivredu iznimno važna suradnja s turističkim sektorom, jer to daje najbolje rezultate za oba sektora.
 
Uz ministra Tolušića, doručku je prisustvovao i zamjenik mađarskog ministra poljoprivrede Istvan Nagy, koji je, kako prenose iz Ministarstva, pohvalio dobru ponudu hrvatskih prehrambenih proizvoda i Hrvatsku kao jednu od omiljenih turističkih destinacija mađarskih turista.
 
Programi "Hrvatska tržnica" te "Doručak s hrvatskih farmi" u Budimpešti se odvijaju u sklopu Hrvatskih dana, a zajednički su ga organizirali ministarstva turizma i poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora (HGK), predstavništvo Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Budimpešti i Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA).
 
Inače, velikim je "Doručkom s hrvatskih farmi" u Zagrebu 13. svibnja završila višemjesečna informativna kampanja Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije po hrvatskim županijama, koja je promovirala domaće proizvode i poticala njihovu potrošnju. U toj je kampanji sudjelovalo oko 500 poljoprivrednih proizvođača iz cijele Hrvatske
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz