Prvi izvoz BAT-ovih brendova proizvedenih u Kanfanaru

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_131187731_cr.jpg

Kompanija British American Tobacco (BAT) je dva mjeseca nakon preuzimanja rovinjskog TDR-a  započela s izvozom vlastitog brenda iz kanfanarske tvornice na tržišta Europske unije.


Kompanija British American Tobacco (BAT) je dva mjeseca nakon preuzimanja rovinjskog TDR-a  započela s izvozom vlastitog brenda iz kanfanarske tvornice na tržišta Europske unije, a prve cigarete isporučuju se kupcima u Grčkoj, tržištu na koje TDR nije izvozio svoje proizvode, izvijestili su u utorak iz te kompanije.

Tri nove slim ekstenzije brenda Peter Stuyvesant, koji je popularan u Grčkoj, odličan su primjer sinergije između BAT-ovih međunarodnih brendova i proizvodnih kapaciteta u Kanfanaru, istaknuo je u priopćenju Ram Addanki, direktor BAT-ova klastera Adria.

Kanfanarska tvornica ima kapacitet proizvodnje od 20 milijardi cigareta godišnje, a prije ulaska u BAT-ov sustav, proizvodila je oko osam milijardi cigareta godišnje.

Plan BAT-a je u sljedećih pet godina proizvodnju povećati na 16 do 19 milijardi cigareta godišnje, što će osigurati stratešku poziciju tvornice u BAT-ovom sustavu, ističu iz tvrtke.

Pogon u Kanfanaru dio je BAT-ova klastera Adria, čije je sjedište u Hrvatskoj. Klaster pokriva i tržišta Bosne i Hercegovine te Slovenije. TDR-ovo poslovanje na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova integrirano je u BAT-ov klaster Srednje Europe, sa sjedištem u Češkoj.
 

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz